ponedjeljak, 16. veljače 2015.

Ako su Bergogliovi prijatelji Ratzingerovi neprijatelji


Oni koji su napadali pontifikat Benedikta XVI. sada brane Franjin. Dok je po katoličkim piscima kao Messoriju i Socciju raspalio ,,Avvenire". Budimo iskreni: Papa Franjo se sviđa najprogresivnijim minornim skupinama u Crkvi


Iste minorne skupine koje su tijekom pontifikata Benedikta XVI. napadali Prvosvećenika, sada se češljaju kao papinski čuvari i pokazuju se vazda raspoloženima braniti Papu. Papu, pripazite, dakle Franju. Ne papinstvo kao instituciju. 

Već u vrijeme objave knjige Non è Francesco Antonija Soccija novi branitelji ,,Siromašne Crkve za siromahe" nisu oklijevali braniti papu, napavši oštro novinara iz Sijene. Isto se dogodilo nakon objave članka Vittorija Messorija prošloga 24. prosinca. Štoviše: Paolo Farinella, svećenik i potpis novina Fatto quotidiano koji je pontifikat Benedikta XVI. nazvao ,,nesrećom za Crkvu" pokrenuo je apel da se zaustave napadi na papu Franju. Farinella obraćenik na putu katoličkog pravovjerja? Nipošto: jednostavno je u Franji pronašao idealnog glasnogovornika. 

Među potpisnicima apela također je i organizacija ,,Mi smo Crkva", koja je imala drskosti cijeniti samo odreknuće Benedikta XVI.: ,,najinovativniji čin njegova pontifikata"; Alex Zanotelli, pacifistički misionar koji je tvrdio da je razumio tko je Krist zahvaljujući Gandiju, Martinu Lutheru Kingu, don Milaniju i don Mazzolariju; Kršćanske bazične zajednice koje na svojim internetskim stranicama ponovno predlažu recenziju knjige Il Dio Queer ili ,,Bog bogataš", koju je objavila valdeška izdavačka kuća Claudiana. I na koncu (no, popis se može nastaviti), među potpisnicima je i don Aldo Antonelli, ,,neugodni i crveni svećenik" koji je - kao nevinašce - 1. studenog 2007. pisao: ,,Dragi papa Benedikte XVI., ne razumijem te" i nakon dugog niza besplatnih savjeta, zaključio: ,,Na svom studiju teologije naučio sam da su naši (nas svećenika) privilegirani sugovornici zemaljski Lazari. Imam dojam da ti više voliš dijalogizirati s Epulonima" ili s bogatašima i moćnicima. 


Vittorio Messori

Antonio Socci

Tako se obrću strane: apologeti kao Messori i Socci koji su uvijek branili Crkvu sada se nalaze u poziciji ,,antagonista" koje napadaju oni koji su, skinuvši odjeću uličnih svećenika, sada odjenuli papinske uniforme. 

                                                                                                                                                       Autor: Matteo Carnialetto 


Komentar: Distanciramo se od Soccijeve knjige Non è Francesco, ali kao i autor članka izražavamo veliku žalost da je nastala takva situacija unutar Crkve, da se mnogi sinovi Crkve ne snalaze u ovoj pomutnji i odlaze na kojekakve stranputice, i da neprijatelji Crkve one kojima su Crkva i nauk Gospodina Isusa Krista uvijek bili na srcu, žele prikazati neprijateljima papinstva. 

1 komentar:

 1. Neka mi Gospodin oprosti , a i vi me pogledajte blago , jer dopustam srcu da govori .
  Nauk Kristov je temelj ISTINE , svi koji mu se suprostavljaju propast ce , svi koji ga primaju zivjet ce , . Hvala Bogu za vas , za vas trud hvale vrijedan . Pobuna , ma i kod velikodostojnika nemoze niti ce ikada dati roda kod miljenika bozijih , a ovo je vrijeme jako izrazeno pobunjenika prema ISTINI koja nikada nemoze i nece nestati , ujedno poziv svima koji pod teretom KRIZA spoznaju stetu u koju su upali , pa koji hoce spasenje , brze i lakse mogu se vratiti ili koji tvrdoglavo poniru u oholost propadaju .
  Tko normalan kad uzme sv. Pismo i pocne citat recimo knjigu mudrosti moze dozvolit sebi ludost da pocne umisljat sebi da je veci i mudriji , tko kad cita prorocke knjige sv. Pisma ne prepoznaje snagu i silu BOGA SVEVISNJEGA , TKO KAD UZME EVANDELJA moze mislit da je gospodar veci od ucitelja , lude su to . Uzmimo DJELA APOSTOLSKA vidimo kako Gospodin ucini sa sv. Pavlom . Dobro je jer imamo danas mucenike poradi KRISTA , ISTINE , tko nam brani da trcimo i dalje , zar cemo se prepast tih koji duh vjere hoce ubit , borite se vi i svi koji doista zivite i zivimo Istinu , mocni su zavodnici , mocni su oskvrnitelji , ali GOSPODIN je nad svima . Uvjek je bilo hereze i danas je ima , gdje su oni bit ce sutra i ovi . Hvala za sve ove dostupne izvjestaje , ovako znamo kako upravljat molitve i jos zarce vjerom pristupat GOSPODINU GOSPODARU SVEG STVORENOG .
  POBJEDNIK SVIH ZLIH JEST I UVJEK CE BITI GOSPODAR ISTINE , ON JE LJUBAV , ON JE PUT U VJECNOST ,
  Andela

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)