subota, 28. veljače 2015.

Druga godišnjica zaključenja pontifikata: Je li na odluku Benedikta XVI. utjecala fatimska tajna?!
Danas je druga godišnjica zaključenja pontifikata pape Benedikta XVI. Ne zaboravimo da je Benedikt XVI. pročitao Fatimsku tajnu (neobjavljeni dio) i poznaje njezin sadržaj. Koliko je to utjecalo na njegovu odluku, jedinstvenu u suvremenoj crkvenoj povijesti?! 

Sjetimo se njegovih riječi 2010. godine u Fatimi: ,,Bit će ratova i terora. PROROČANSTVO FATIME NIJE ZAKLJUČENO. Povjeravam Gospi iz Fatime sve svećenike.

Nije li razvoj situacije u Siriji, Iraku i Libiji te u Ukrajini jasan dokaz njegovih riječi?! Što to još mi ne znamo, a Benedikt zna?! 

Bezgrješno Srce Marijino - moli za nas! 

Broj komentara: 5:

 1. Mnoštvo je nepoznanica, zbilja.
  Papa Franjo po svemu sudeći neće posvetiti Rusiju Bezgrješnom Srcu Marijinu.
  Blažena Djevica pruža svoju ruku pomoći, dok europski biskupi raspravljaju o kvaliteti homoseksualnih zajednica za što bi još u osamdesetima Komunistička partija Jugoslavije izbacila svoje vodeće članove koji bi to sebi dopustili.
  Molimo se da sljedeći papa posveti Rusiju Bezgrješnom Srcu!

  Kikii

  OdgovoriIzbriši
 2. Plava knjiga, don Stefano Gobi, lijepo sve pise....vremena su posljednja

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. U vrijeme nakon 1965. pojavila se manija za čudnim objavama koje su produkt Sola Scriptura usmjerenja gdje mnogi žele postati prorocima koje će katolici još za njihova života častiti kao svece. Crkva je uistinu puna čudaka koji u jednoj ruci drže novoekumenske Biblije a u drugoj tobožnje objave koje su zacijelo nastale u redakciji laičkih teologa ili su plod Sotoninih objava (ribolov u mutnoj vodi posadašnjenja): često puta u obostranoj kombinaciji.
   Na pritisak gumba svako malo se pojavljuju tobožnji Krist i Majka Božja koji prenose hereze Nove teologije, pa do bizarnih poruka gdje sagraditi hotel za hodočasnike, itd.

   Jednostavno, mnogi su katolici usvojili protestantski mentalitet s kojim siju konfuziju u Crkvi. Da nije tragično bilo bi smiješno.

   Izbriši
  2. Izvrstan komentar!

   Zvone

   Izbriši
 3. Pitam se, što je nastalo prije, protestanti ili konfuzija u Crkvi...koja daje imprimature...zato slušam Isusa koji mi govori:

  "Ta pisano je: Upropastit ću mudrost mudrih, i odbacit ću umnost umnih. Gdje je mudrac? Gdje je književnik? Gdje je istraživač ovoga svijeta? Zar ne izludi Bog mudrost svijeta?
  Doista, kad svijet u mudrosti Božjoj Boga ne upozna mudrošću, svidjelo se Bogu ludošću propovijedanja spasiti vjernike.
  Jer i Židovi znake ištu i Grci mudrost traže a mi propovijedamo Krista raspetoga: Židovima sablazan, poganima ludost, pozvanima pak - i Židovima i Grcima - Krista, Božju snagu i Božju mudrost. Jer ludo Božje mudrije je od ljudi i slabo Božje jače je od ljudi.
  Ta gledajte, braćo, sebe, pozvane: nema mnogo mudrih po tijelu, nema mnogo snažnih, nema mnogo plemenitih.
  Nego lude svijeta izabra Bog da posrami mudre, i slabe svijeta izabra Bog da posrami jake;
  i neplemenite svijeta i prezrene izabra Bog, i ono što nije, da uništi ono što jest,
  da se nijedan smrtnik ne bi hvalio pred Bogom." (1.Kor, 1, 19-29)

  „Blago vama kad vas – zbog mene – pogrde i prognaju i sve zlo slažu protiv vas! Radujte se i kličite: velika je plaća vaša na nebesima!“ (Mt 5, 12).
  Duh ovog vremena u kojem se skriva prava istina (koja je tu negdje oko nas), i sve gušća magla koja se spušta na raskršća ljudska, kako to kaže msgr. Ivas dovode do toga da " čovjek sve češće luta stranputicama. dok se gase svjetionici i semafori, a umnažaju katastrofe i nesreće svake vrste."

  Misao iz Dnevnika sv. Faustine

  "Moj Isuse, Ti si mi dostatan za sve u svijetu. Premda su patnje velike, Ti me podupireš. Premda je napuštenost užasna, Ti je ublažuješ. Premda je slabost izvanredna, Ti je mijenjaš u jakos."

  Laik

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)