utorak, 17. veljače 2015.

Kardinal Burke napadnut na svim bojišnicama
Intervju s kardinalom Raymondom Leom Burkeom izazvao je nezadovoljstvo progresističkog časopisa ,,Golias" koji je dosada bio poznat po svojoj obrani slobode govora u Crkvi. Prema uredniku, Papa treba kazniti Burkea ,,dugim vremenom pokore". ,,Ne nedostaju samostani za ispit vlastite savjesti pred Bogom", a Burkeu bi se moglo i ,,oduzeti kardinalsko dostojanstvo". Moguća shizma? ,,Ova mogućnost sve se više čini dobrim rješenjem: Crkva se mora čistiti od onih beskrajno manjinskih elemenata koji su postali većinskim između 1978. i 2013." 

Dakle, ova većina (a gdje je ona?) bila bi plod prošlih pontifikata (Ivana Pavla II. i Benedikta XVI.). 

Nažalost, ovdje ne završava napadačka kampanja. Prošlih je dana Vatican Insider, vatikanska ,,Pravda" donijela otrovan govor kardinala Wuerla, nadbiskupa Washingtona koji se, tvrdeći da je ,,uvijek postojalo usmjerenje nesuglasja u Crkvi", služi crkvenom poviješću i spominje slučaj isusovca Billota ,,mnogo manje diskretnijega u svojoj oporbi prema Piju XI. koji je osudio politički i vjerski pokret Action Française". On je zbog toga bio ,,uvjeren da se odrekne svog kardinalskog dostojanstva." 

                                                                                                                                           Izvor: blog.messainlatino.it1 komentar:

  1. Wuerl kao neokonzervativac: http://www.katolik.hr/crkvamnu/evangelizacijamnu/608-kardinal-wuerl-novom-evangelizacijom-protiv-tsunamija-teoloke-hermeneutike-diskontinuiteta/ ; koji se prilagođava duhovima vremena. Ništa novo.

    Filip

    OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)