subota, 14. veljače 2015.

Pobožnost triju Zdravo Marija
Gospodin Isus Krist je rekao: ,,Što koristi čovjeku da zadobije cijeli svijet, ako izgubi svoju dušu". Te je riječi često ponavljao sv. Ignacije Lojolski ističući, da je od svega najvažnije postići vječno spasenje. 

Želite li se spasiti? Štujte Blaženu Djevicu Mariju, jer se nitko ne spašava bez njezina zagovora kod Isusa. Isprosite njezinu zaštitu moleći svaki dan Tri Zdravo Marije. Tu je kratku i jednostavnu pobožnost objavila svetoj Matildi sama Majka Božja, dok je svetoj Gertrudi otkrila, da svaki put kada kršćani mole Tri Zdravo Marije na uspomenu privilegija koje je ona primila od Presvetog Trojstva (vlast koju je podijelio Bog Otac, Mudrost, koju joj je dao Bog Sin i Ljubav kojom ju je obogatio Duh Sveti), vlast, mudrost i ljubav prelaze iz njezinog Bezgrešnog Srca u duše onih koji je na ovaj način časte i zazivaju i koji će imati njezinu zaštitu za života i njezinu pomoć na času smrti. 

Zato je sveti Alfonzo Liguori posebno preporučivao molitvu Triju Zdravo Marija; sveti je pak Leonardo de Puerto Mauricio velikim žarom propovijedao ovu pobožnost govoreći: ,,Oh kako je sveto vršenje ove pobožnosti!" To je vrlo uspješno sredstvo da se osigura spasenje. Također je časni sluga Božji, Luis Marija Badoin napisao: ,,Molite svaki dan Tri Zdravo Marije, i ako na ovaj način ustrajno častite Mariju, ja vam obećavam vječnu nagradu." 


Molite ujutro i navečer ovako: 

Marijo, Majko naša, očuvaj nas od smrtnoga grijeha i paklenoga ognja, po vlasti koju Ti je vječni Otac dao! 


Zdravo Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom; blagoslovljena ti među ženama, i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus. 
Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas grešnike, sada i na času smrti naše. Amen. 


Marijo, Majko naša, očuvaj nas od smrtnoga grijeha i paklenoga ognja, po mudrosti kojom Te je tvoj Sin obdario! 


Zdravo Marijo ... 


Marijo, Majko naša, očuvaj nas od smrtnoga grijeha i paklenoga ognja, po ljubavi koju Ti je Duh Sveti udijelio! 


Zdravo Marijo ... 


Na kraju se izmoli tri puta na čast Trojedinomu Bogu: 

Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu. 
Kako bijaše na početku, tako i sada i vazda i u vijeke vjekova. Amen. 


Širite ovu pobožnost, jer >tko spasi jednu dušu, spasio je svoju< (Sv. Augustin) 


S dopuštenjem crkvene vlasti - Madrid, 1. siječnja 1958. godine, S. L. 

3 komentara:

  1. Molitva triju Zdravo Marija je i moja svakodnevna molitva jer mogu svjedočiti da je BD Marija posrednica svih milosti. Molim je kako ste naveli uz dodatak, iza svakog Amen molim "O, Marijo bez grijeha začeta, moli za nas koji se tebi utječemo!"

    Božji blagoslov laik

    OdgovoriIzbriši
  2. Molim sve one koji žele isprositi milost savršene čistoće da zavjetuju Gospi do kraja života moliti Tri Zdravo Marije svako jutro i večer. Bog će vam dati milosti koje niste trenutno u stanju niti tražiti kojih niste ni svjesni. Čistoća je kraljica svetosti. Božji blagoslov!

    OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)