petak, 27. ožujka 2015.

Biskupija Albenga - stigao je koadjutor Borghetti s papinskom bulom i punim ovlastima


Tradicionalni biskup Oliveri,
sljedeća žrtva novog milosrđa

25. ožujka ujutro u Bogosloviji u Albengi okupilo se Vijeće savjetnika biskupije Albenga-Imperia tijekom kojega je pročitana papinska bula kojom je Sveti Otac dodijelio - iznimno rijedak događaj! - ,,redovitu vlast" biskupu koadjutoru mons. G.Borghettiju (koji je bio nazočan kako bi otpočeo svoju novu službu). On pak potvrđuje da će to biti vedra kohabitacija s mons. Oliverijem kojemu ostaje (samo?) naslov Biskupije. 

Utemeljenost ove teške i ozbiljne vijesti koja je do nas dospjela tijekom jutra preko prijatelja potvrđuje intervju koji je prije kratko vremena dao mons. Borghetti koji potvrđuje da ima ,,pune ovlasti" u Biskupiji koje su mu dane ex canone 381 CIC poradi ,,muka i patnji" koje su primijećene u biskupiji i naglašava da ima pravo nasljedstva. Sam mons. Borghetti priznaje izvanrednost okolnosti i priznaje da, usuprot onome što se zbiva po pravilu u slučaju imenovanja biskupa koadjutora, u njegovu slučaju on nije sam ,,vikar" s pomoćnim službama, nego je izravno od Pape primio punu službu upravljanja Biskupijom, ponaosob u određenim područjima. 

U sljedeću nedjelju, na Cvjetnicu, bit će prvi službeni ,,izlazak" mons. Borghettija u njegovoj novoj službi u Albengi. 

Ne znamo najvažnije razloge odluke vatikanskih vlasti, niti možemo reći jesu li one odista prikladne i stvarno nužne (osobito sa stajališta sadržaja koliko i forme - prilično tvrde i neuljudne -). Međutim, poznajemo mons. Oliverija, njegovu očinsku pastoralnu skrb i njegovu doktrinarnu ispravnost i poradi toga mu iznovice izražavamo osjećaje nepromijenjenog poštovanja i duboke zahvalnosti i molimo se za njega i za biskupiju Albenga. 

Izvor: messainlatino.it 

3 komentara:

 1. Kao sto rekoh, nema vise nista naopako sto tkz. papa moze uciniti a da me iznenadi. Cilj mu je postaviti sto je moguce vise "moralno - politicki" podobnih koji ce provesti u djelo "tranziciju" Kristove Katolicke Crkve u satansku melting pot crkvu novogsvjetskogporetka: "ujedinjene svjetske religije".

  PS

  OdgovoriIzbriši
 2. Kako to da je mjesecima ranije jedan masonski časopis znao što će se dogoditi biskupu Oliveriju? Čudno.

  BS

  OdgovoriIzbriši
 3. Oliveri je torpediran. Navode se pogrješke i grijesi. Navodno je bio nedovoljno budan kod primanja i ređenja svećeničkih kandidata: među njima su se otkrili nastrani tipovi?!
  Ma jeli? Kao da to u drugim biskupijama nije tako. Koje licemjerje!!!!
  Što je s mons.Riccom u Sv.Marti, što je s novim biskupom u Chileu kojemu vjernici nisu dali u katedralu?!
  Problem je samo jer je bio prijatelj Franjevaca Begrješne i jer je volio staru Misu.

  Kikii

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)