petak, 20. ožujka 2015.

Džihadisti devastirali starodrevni samostan svetog Jurja u Mosulu
Tek prije nekoliko dana saznalo se da su džihadisti uništili starodrevni samostan svetog Jurja u Mosulu. Pročelje crkve posve je unakaženo. Križevi su bačeni s krovova i na njihovo je mjesto postavljena crna zastava Islamske Države. Samostan su islamisti pretvorili u zatvor. Kako izvješćuje Vatikanska obavijesna agencija Fides, ondje su silovane zarobljene kršćanke čija je sudbina ropstvo ako ih se ne otkupi. 

                                                                                                                                                        Izvor: katholisches.info 

3 komentara:

 1. Nema problema, neka Francesko podje u plavu dzamiju da se pomoli i sve ce biti u redu.

  OdgovoriIzbriši
 2. Kršćanstvo je najprogonjenija vjera. Mŕžnja svijeta i kneza ovoga svijeta, kneza muhā, strašna je.
  Nas se još uvijek fila crnim legendama o katoličanstvu koje počesto imaju veze sa stvarnošću, istinom i znanošću koliko i srbočetnićki mitovi i nosanje Lazarovih moštiju početkom devedesetih.
  Umjesto da hrabro ustanemo u obranu kršćanske braće, žrtvujemo ih na oltaru ujedinjene svjetske religije. Umjesto da protestantima pomognemo otkriti istinu o Lutheru da ga konaćno nadvladaju, pomažemo im da ne upoznaju Crkvu Kristovu. Jadno ...

  Kikii

  OdgovoriIzbriši
 3. Mark Gabriel piše:
  "Sva ova protuslovlja u Kuranu prouzročila su zbiljski problem za moju vjeru. Proveo sam četiri godine učeći da steknem svoju diplomu i položio sam završni ispit kao drugi najbolji student u cijeloj generaciji od šest tisuća studenata. Onda su uslijedile daljnje četiri godine do magisterija te još tri za promociju – a cijelo sam vrijeme proučavao islam. Jako sam dobro poznavao njegova učenja. Na jednom je mjestu zabranjen alkohol; na jednom drugom bio je dopušten. (Usp. suru 5,90-91 sa surom 47,15). Na jednom mjestu Kuran kaže da su kršćani jako dobri ljudi koji su vjerovali u jednoga Boga i klanjali mu se da se s njima može sklopiti prijateljstvo (sura 2,62; 3,113-114). Onda nailazimo na druge ajete koji kažu da se kršćani trebaju ili obratiti, davati glavarinu poslušno i smjerno ili umrijeti od mača.
  Naravno da su učenjaci imali teološka rješenja za ove probleme, ali ja sam se pitao kako je Alah, Svemogući mogao tako često sam sebi proturječiti ili tako često mijenjati svoje mišljenje. I sam Muhamed, prorok islama, prakticirao je svoju vjeru na način koji je proturječio islamu. U Kuranu je pisalo da je Muhamed poslan da pokaže svijetu Božje milosrđe, a on je postao vojni diktator koji je druge napadao, ubijao i pljačkao kako bi financirao svoje carstvo. U kojoj mjeri to pokazuje milosrđe?
  Alah, Bog koji se objavljuje u Kuranu, nije otac koji ljubi. Ondje piše da on hoće da ljude ostavi u zabludi (sura 6,39; 126). On ne pomaže onima koje je u zabludi ostavio i želi da njima napuni pakao (sura 32,13).
  Islam je pun diskriminacije – žena, nemuslimana, kršćana i osobito židova. Mržnja je usađena u tu religiju.
  Islamska povijest, koja je bila moje posebno stručno područje, mogla se okarakterizirati kao jedna velika krvava rijeka."

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)