utorak, 24. ožujka 2015.

Masoni već stoljećima žele uništiti kršćanski brak
Lav XIII. (1878.-1903.) 

- Humanum genus - 

enciklika o osudi slobodnog zidarstva 


,,Obzirom na domaće društvo, gotovo svi naturalisti zastupaju načelo braka kao isključivo građanskog ugovora, koji zakonito može biti razvrgnut samom željom ugovorenih strana, što će reći da država ima vlast nad bračnom vezom. U obrazovanje djece ne smije se uplitati nikakva religija, a kada djeca odrastu treba im dopustiti da odaberu onu koja im se najviše sviđa.

,,Drugi pokušaj kojim masoni tako odlučno nastoje srušiti temelje morala i postati sudionicima onih koji bi željeli da se tako nešto ozakoni nije ništa drugo nego poziv upućen ljudskom rodu da se ponizi na najprezreniji i najsramotniji način. 

Ovo zlo pogoršavaju opasnosti koje prijete crkvenom i svjetovnom društvu. Kao što smo više puta objasnili, brak je kroz mnoga stoljeća potvrdio svoj sveti i religiozni karakter i po Božanskom pravu bračna je zajednica neraskidiva. Ako se ta zajednica razvrgne, ako razvod postane zakonom dopušten, nastat će zbrka i nesloga, žena će izgubiti svoje dostojanstvo, a djeca svaku izvjesnost za svoje blagostanje." 

Broj komentara: 5:

 1. Di su god jaki napadi na katolički brak, tu su uvijek i prsti Judinih sinova pa i onda kad se jasno ne vide.

  BS

  OdgovoriIzbriši
 2. Jasno je da zidari - najamnici “velikog arhitekte svemira” imaju namjeru da razgrade Crkvu do zadnjeg kamena i da odbacujuci “kamen zaglavni” konacno “usrece” ljudski rod “novim milosrdjem”. I sve je to “normalno” za ateiste, gnostike, agnostike … “moderniste” svih boja, ali sto cemo sa najamnicima – “pastirima” u ovcijoj kozi: sodomitima, rotarijancima i ostalim zidarima? Dakle sto sa njima?

  Imamo li mi mogucnosti maknuti ove bezumne pustahije sa nasih grbaca i dusa, koje mljitava i premlaka vecina tupo podrzava uglavnom i bez osjecaja koliko je dramaticno, maligno, stanje ljudskog roda (brinuci se sebicno samo za ovozemaljska “dobra”) . Ocito ne!
  Ostaje nam jedino post i molitva do dolaska Spasitelja nasega na oblacima nebeskim - Maranatha Sine Bozji, spasi nas!!!

  Katolik

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ovome bih dodao samo da pravi pastiri moraju vratiti egzorcisticku molitvu sv. Mihaelu arkandjelu koju je uveo na kraju sv. Mise veliki papa Lava XIII, koji je tako gorljivo i prorocki pisao i propovjedao o masonima, koji su tu molitvu i izbacili iz liturgije (uz mnoge druge "modernizme").

   PS

   Izbriši
  2. To će se sve dogoditi povratkom stare Mise. Kad bi se uveo jedan po jedan element, trajalo bi do dvjesto godina. Nakon svake tihe svete Mise, svećenik klekne pred oltarom i moli nekoliko molitava, među njima i Sancte Mihael Arhangele...
   Mi to nikada nismo ni ukidali pa nećemo ni uvoditi.

   Kikii

   Izbriši
 3. Kardinal Burke to lijepo kaže u jednoj propovijedi koju je objavio blog Quo vadis Croatia:

  "Zasigurno smo svjesni velikih izazova koje pred nas svakodnevno stavlja življenje apostolske vjere. Doista, Sotona, “ubojica od početka” i “otac laži”, ne može podnijeti istinu i Kristovu ljubav koja sjaji u njegovoj svetoj Crkvi. On nikada ne uzima predah od svojih obmana i mržnje. Uvijek pokušava pokvariti istinu, ljepotu i dobrotu koju Krist ne prestaje izlijevati u naše kršćanske duše iz svojeg slavnog probodenog srca. Sveopća zbunjenost i ozbiljne pogreške o većini temeljnih istina, najljepših stvarnosti, dobroti ljudskog života i kolijevci života- ljudskoj obitelji, koje dolaze k nama iz Božje ruke, tragični su znakovi Sotonine prisutnosti u našoj sredini. Kada vidimo kako je uspio u korumpiranju kulture koja je nekoć bila kršćanska i kako sije sjeme zbunjenosti i pogrešaka, čak i unutar same Crkve, lako možemo postati uplašeni i obeshrabreni."

  A sotonino oruđe se masoni i modernisti.

  BS

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)