nedjelja, 29. ožujka 2015.

Schönborn: ,,Odreknuće je pape Franje moguće"
Bečki nadbiskup u nedeljnom intervjuu o biskupskim imenovanjima u Austriji: "Trebaju biti ljudi koji imaju osjećaj za ljude"

Papa Franjo nas je svojom izjavom da će mu pontifikat kratko trajati naveo da pažljivo slušamo. U intervjuu za ,,Österreich" kaže kardinal Schönborn sada posve otvoreno: ,,Odreknuće je pape Franje moguće". Njega, kaže Schönborn, koji često boravi u Vatikanu i kojega je Franjo postavio za nadglednika Vatikanske banke, papine riječi uopće nisu iznenadile: ,,Već sam čuo slične izjave od njega. On ima 79 godina. Ima samo jedno plućno krilo. Ne štedi svoje snage. Posve se predaje svojoj službi. Da on ima ovaj osjećaj i da to također i izgovara, tipično je za njegov stil: on kaže što misli. Papa je Franjo u ovom kontekstu spomenuo mogućnost odreknuća kako ga je odabrao njegov prethodnik papa Benedikt. Franjo je rekao da je papa Benedikt ovdje otvorio jedna vrata koja su se otvorila i za njegove nasljednike. Odreknuće pape Franje je dakle moguće. Ali ja mislim da možemo biti sretni da ga imamo. Možemo željeti samo da što duže ostane. Međutim, trebamo imati razumijevanje ako jednog dana kaže: nemam više snaga", rekao je Schönborn. 

Ovaj je Papa, rekao je dalje Schönborn, ,,veliki dar" i on ga uspoređuje s koncilskim papom Ivanom XXIII. ,,Osvježenje je kako je jednostavan, izravan i blizak životu. On je nekompliciran, ne-ceremonijalan. Živi posve odlučujuću zauzetost za potrebite i patnike, primjerice prognanike. Lampedusa je za to simbol. Vjerujem da je donio nešto slično kao papa Ivan XXIII. prije 50 godina kada je rekao: Otvoriti prozore, pustiti unutra svježi zrak!", kaže Bečki nadbiskup. 

Glede predstojećih imenovanja biskupa u Austriji (Graz, Linz i st. Pölten) Schönborn ima jasne predodžbe: ,,Trebaju biti osobe koje imaju osjećaj za ljude i vjerodostojan osjećaj za Boga. Posve u smislu onoga što papa Franjo životom svjedoči. Crkva treba hrabrost, a ne jadikovanje". 

Izvor: gloria.tv 

Broj komentara: 7:

 1. Dakle svi znamo da nema slucajnosti! Tako nije slucajno ni da je izabran mason - “cardinal” Schonborn da nam kaze ‘posve otvoreno: ,,Odreknuće je pape Franje moguće".’

  Ovo sto “braca” koji slave i stupaju sa Bergogliom pripremaju mega-sprdnju sa Katolickom Crkvom (sa dva emeritusa, tj. sa buducim papom i dva “umirovljena” ziva pape) je “normalno” za vukove u jagnjecoj kozi, koji iznutra hoce da rastrgnu Crkvu, medjutim interesira me: ako Bog ipak pretekne namjere ove druzine razbojnika ubacenih u Kristovo stado za pastire, i pozove pred vjecno sudiste Bergoglia prije “umirovljenja” hoce li mason – “cardinal” Schonborn na (intimnom) ritualnom masonskom sprovodu Bergogliu izgovoriti (kao sto je izgovorio na sprovodu svoga bioloskog oca): “pope Franicis has now gone into the eternal Grand Orient!”

  Izvor: THE LAITYTUDE
  Parliamentarian:Cardinal Schonborn of Vienna a Freemason
  Posted on December 18, 2010

  >>Verbally, Stadler quotes Masonic Grand Master of Innsbruck Nikolaus Schwärzler, Christoph Cardinal Schönborn canonized his biological father at the (intimate) Masonic Rite funeral with these words: “My father has now gone into the eternal Grand Orient!”<<

  PS

  OdgovoriIzbriši
 2. Postavlja se jedno ekstremno alarmantno pitanje: tko zapravo upravlja Katolickom Crkvom ako pouzdano znamo da je (ne od jucer) upliv i ucesce masona u zivot Crkve ogroman i poguban i ako, takodjer, znamo da pripadnost masoneriji kanonski podrazumijeva automatsku ekskomuniciranost iz Crkve!!! Sto radi “sveti otac papa” po tom pitanju???

  Dakle, tko upravlja Katolickom Crkvom ako se masoni-kardinali, masoni-nadbiskupi … tako otvoreno eksponiraju anti-Katolickim “naukama”, blasfemijama i herezama i prijete shizmom???

  Prijete shizmom od koga? Nema od koga drugog nego od Boga – Oca Milosrdja, jer su kao masoni idolopoklonici svoga gospodara “velikog arhitekte svemira” oca “novog milosrdja”!!!

  OdgovoriIzbriši
 3. Vrlo jednostavan odgovor: Crkvom upravlja Duh Sveti bez obzira na manjkavosti pape.

  Ovaj neslavno vladajući papa je povećao napore u razbijanju Katoličke Crkve u svim njenim tradicionalnim elementima koji su Božjim čudom preživjeli desetljeća planirane degradacije. Riječ je o procesu koji je otpočeo drugim vatikanskim saborom i koji je umjesto katoličkog nauka i tradicionalnog pastorala ucijepio antropocentrističke masonske ideje u skoro sve pore Crkve. Herr Schönborn je idealni uzorak takvog projekta: osoba koja se pokušava skriti iza katoličkih pojmova, zadojena bezbožnim humanizmom i herezama svih vrsta, karijerist, narcis, krajnje nemilosrdan prema ičemu autentično katoličkome. To je karakteristika Sotoninog prelata. I na kraju ako je to po Božjoj volji: dovoljan je jedan biskup, tri svećenika i trideset vjernika da Crkva po obećanju dočeka Gospodinov povratak.

  Trenutačna je situacija takva da logikom izbora ne možemo dobiti apsolutno pravovjernog kardinala za Papu koji će posve srušiti drugi vat. koncil, potvrditi anatemu koja kažnjava reformiranu liturgiju te svu ekleziologiju i sakramente vratiti na pretkoncilske pozicije.

  OdgovoriIzbriši
 4. Unatoč svemu, Bog i dalje obraća, posvećuje i spašava bez obzira što mu je modernistička struja pokušala oduzeti manevarski prostor, radikalno mijenjajući staru strukturu, reducirajući je maksimalno onoliko koliko su uspjeli postići revolucionarnim i kontroverznim saborom.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Roberte, naravno, sa svime se prednjim mogu sloziti. Moje pitanje: "Dakle, tko upravlja Katolickom Crkvom ... ?" bilo je cisto retoricko da bi se potaknulo razmisljanje o ljudskim potencijalima hijerarhije nase Svete Katolicke Crkve? Nitko razuman ne moze da sumnja u Bozje vodstvo Crkvom, ta on je garant da “ni vrata paklena …”, ali mi moramo ocitovati i nase zgrazanje sa svim onim naopakim sto se radi u Crkvi radi onih koji su zbunjeni ili losije informirani.

   Izbriši
 5. Da ne bi bilo zabune po rijecima arhi-“kardinala” masonerije 33 stepena Alberta Pike-a, koji je napisao masonsku “bibliju - “Morals and Dogma” - “veliki arhitekt svemira” je Lucifer !!!

  OdgovoriIzbriši
 6. I, što nam preostaje nego moliti, raditi i pjevati: "Ovo je posljednje vrijeme u kojem živimo mi. Ruše se carstva i dižu sjene, jeftino prodaju sni. Al ovo je vrijeme za hrabre i Božji je Duh svima dan. Da činimo za Njega silna djela jer uskoro dolazi Dan!!! Jer Mesija na oblaku će doć, kao sunca sjaj na zadnje trube znak. On dolazi, podignimo glas uz pjesmu slavljenja, dolazi naš spas!"

  Božji blagoslov, laik

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)