utorak, 24. ožujka 2015.

,,Svećenici na određeno vrijeme također su jedna mogućnost"
Intervju s oženjenim, bivšim svećenikom Ludwigom Puchingerom 


- Zar se iz laičkih timova ne bi moglo regrutirati nove svećenike? 

I to bi bilo jedno rješenje! Zašto ,,viri probati", muževi koji su se dokazali u župnom životu ili oženjeni đakoni ne mogu biti zaređeni za svećenike? I zvanje za ,,svećenike" na određeno vrijeme također je jedna mogućnost. 

- A žene kao svećenici? 

Naravno i žene. S fiksacijom na svećeničku službu čisto kao muško zanimanje nećemo daleko dospjeti, ionako ne postoje teološki argumenti protiv žena. 

Izvor: gloria.tv 


Komentar: Ne zaboravimo da i naši modernisti ovako razmišljaju i umreženo rade da se sve ove novotarije provedu u djelo. Da to nema veze s katoličanstvom i Crkvom Kristovom, nije potrebno ni napominjati. 

4 komentara:

 1. A onda ćemo se zalagati za rastavljene "viri probati" da ostanu u službi, a potom za istospolne brakove među njima...
  Zbilja demonski - kao i fotografija gore!

  Kikii

  OdgovoriIzbriši
 2. Najbolje svaki mjesec netko drugi predsjedatelj zajednice. Ređenje smo izmislili mi predkoncilski tipovi.

  OdgovoriIzbriši
 3. Heretik je lud,
  heretik je prokljet.
  Jednom ga razbiješ,
  on hoće opet.

  Privremeno svećenstvo, privremene budalje. Šta će kada jednom žene ne budu htjele postati svećenice? Da li će kupovati japanske robote da im divane poganska okupljanja? Nećeš babo kajmaka. Dotlje će svi otegnuti papke. Katoljik s mnogo komada djece će opstati iza ljubitelja pekinezera. Bog će našim sinovima predati Katoljičku Crkvu na upravljanje jer su normaljna.
  Da li je Lud taj Pušinger ili mu sve daske nisu na broju? Isto ga dođe!

  Palestinski katoljik

  OdgovoriIzbriši
 4. Ispravak netočnog navoda! Budimo parljamentarni kad se već pogana demokracija uvukla u Crkvu: "Privremeno 'svećenstvo', stalne budalje."

  Palestinski katoljik

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)