ponedjeljak, 9. ožujka 2015.

Sveci o dolasku Antikrista i posljednjim vremenima
,,Svijet će biti bez vjere i propadati nakon rođenja Antikrista. Antikrist će biti posjednut od Sotone, a bit će nezakoniti sin jedne Židovke sa Istoka." (Sv. Ivan Zlatousti) 

,,Daniel donosi svoje proročanstvo o Posljednjem Sudu tako što navodi da će Antikrist prvo doći, a potom nastavlja svoj opis vječnoga kraljevanja Svetih. No, svatko tko čita ovaj odjeljak, pa makar i napola spavajući, mora uvidjeti da će kraljevstvo Antikristovo snažno - iako kroz svega kratko vrijeme - napadati Crkvu, prije nego što posljednji sud Božji uvede vječno kraljevstvo Svetih. Jer, iz okruženja je vidljivo da vrijeme, dva vremena i pola vremena, znači godinu, dvije godine, odnosno tri i pol godine." (Sv. Augustin Hiponski) 

,,Bit će poznat kao Antikrist koji će doći oko konca svijeta. Njegova će majka tvrditi da ga je rodila ostavši pritom djevicom. On će vladati od mora do mora. Taj će Antikrist biti nezakonito dijete, pod potpunom vlašću Sotone, dok će Bog, poznavajući njegovu upravo nevjerojatnu buduću izopačenost, dopustiti đavlu da ga u potpunosti i trajno opsjedne od samoga trenutka njegova grešnoga začeća." (Sv. Ivan Damaščanski) 

,,Pojavit će se Sin pokvarenosti i propasti i kratko vrijeme vladati pod kraj svijeta... Doći će u posljednjim danima svijeta. Neće to biti sam Sotona, već ljudsko biće koje će mu biti slično, te jednako u njegovoj stravičnoj gnusobi. Njegova majka, pala žena, opsjednuta od đavla, živjet će u pustinji kao prostitutka... Tvrdit će da joj je sina darovao Bog na nadnaravni način, kao što je to bio slučaj s Djetetom Blažene Djevice. Potom će je zavedeni ljudi slaviti kao sveticu. Antikrist će doći iz zemlje koja leži između dva mora, te će na Istoku provoditi tiraniju. Nakon njegova će se rođenja pojaviti lažni učitelji i doktrine, nakon čega će uslijediti ratovi, glad i pošast... Podizat će ga se na različitim tajnim mjestima, te će biti držan odvojenim sve dok potpuno ne stasa. Namamit će ljude k sebi dajući im potpuno izuzeće od pridržavanja svih božanskih i crkvenih zapovijedi, opraštajući im grijehe, te tražeći od njih da povjeruju u njegovo božanstvo. Prezret će i odbaciti Krštenje i Evanđelje. Reći će da Isus iz Nazareta nije Sin Božji, već samo prijetvornik... Reći će da je on spasitelj svijeta, a posebno će Židove nastojati uvjeriti da je od Boga poslani Mesija, i Židovi će ga kao takvoga prihvatiti. No, svojim će moralnim zakonima nastojati uništiti svaki red na zemlji. Stoga se u Svetim Pismima naziva Bezakonikom. Odbacit će sve zakone, sav moral i vjerska načela, kako bi svijet privukao k sebi. Udijelit će posvemašnju slobodu od Božjih i crkvenih zapovijedi, te svakome dopustiti da živi u skladu sa svojim strastima. Vjeru će nastojati 'prilagoditi potrebama'. Reći će da ne trebate postiti niti svoj život 'zagorčavati' odricanjem. Bit će dovoljno ljubiti Boga. Propovijedat će slobodnu ljubav i raskinuti obiteljske spone, te tvrditi kako grijesi i poroci nisu to što jesu. Dolasku će Antikrista neposredno prethoditi glad i potresi." (Sv. Hildegarda) 

,,Vrijeme će se Antikrista približiti kada se mjera nepravičnosti prelije i kada zloća naraste do globalnih razmjera, kada kršćani budu ljubili krivovjerja, a nepravednici gazili sluge Božje." (Sv. Brigita Švedska) 

,,Brojni će preteče, lažni proroci i članovi tajnih društava, obožavatelji Sotone, pobijati najsvetije dogme i doktrine naše svete vjere, progoniti vjernike, te činiti užasna djela; no stvarna i krajnja grozota i pustoš u još će potpunijoj mjeri zavladati za vladavine Antikrista, koja će trajati oko tri i pol godine. Jao, jao, jao zadnjemu stoljeću koje dolazi! Kakva stradanja prethode njegovim počecima. Iz toga sam moćnoga glasa razaznala da će se ta stravična stradanja pojaviti u razdoblju prije suda. Dok sam u Gospodinu razmatrala to stoljeće i odmjeravala ga, vidjela sam kako ono počinje s 1800.-tom neće ujedno biti i posljednje. Vidim kako će, s približavanjem Drugoga Kristova dolaska, jedan zli svećenik nanijeti veliku štetu Crkvi. Kada se približi vrijeme vladavine Antikrista, pojavit će se lažna vjera koja će se opirati jedinstvu Boga i Njegove Crkve. To će uzrokovati najveću šizmu [raskol] što ju je svijet ikada upoznao. Što će se više približavati trenutak kraja, to će se više Sotonin mrak širiti zemljom; to će više rasti broj djece izopačenosti, dok će se broj pravednika proporcionalno tome smanjiti.

Antikrist će ubiti Papu, najvjerojatnije tako što će ga razapeti. Kao desetgodišnje dijete, već će znati više od bilo koga drugoga na svijetu, dok će svoje pravo djelo započeti u tridesetima. Petnaest dana nakon uznesenja Henoka i Ilije na nebo, zemlju će zadesiti strašne katastrofe: snažni potresi, te plimni valovi koji će poplaviti veći dio zemljine površine, a što će svoj vrhunac imati u gustoj tmini koja će prekriti čitavu zemlju." (Sestra Marija od Pohođenja)  

Broj komentara: 5:

 1. Sa posvećenim osobama o ovoj temi nemam priliku govoriti, jer oni to ne žele, "da li iz straha ili neznanja", kako to navodi u predgovoru svoje knjige "Tvoj slavni dolazak iščekujeno" pok. fra Stanko Bačić, a koji u istoj knjizi navodi objave i drugih svetaca.
  Čudno mi je što Crkva općenito o ovoj temi šuti, pa imam dojam da ju, ignoriranjem, na neki način zabranjuje. Kad progovori, "popljuje", kao sektaše, svakog tko se nje dotakne. Nama su dane takve objave, i Gospine poruke a nekome i privatne objave da prepoznajemo znakove vremena. Ušuljat će nam se raskol i otpad od Boga a da to nećemo ni primijetiti. Tko ima uši...

  Božji blagoslov, laik

  OdgovoriIzbriši
 2. on već radi punom parom u svijetu, velike sile su pod njegovim utjecajem, imate i njegovu stranicu na internetu

  OdgovoriIzbriši
 3. Later, in the church, he met with a group of children and young people, and answered their questions. The first was: if God forgives everything, why does Hell exist? The Pope replied that Hell is the desire to distance oneself from God and to reject God's love. But”, he added, “if you were a terrible sinner, who had committed all the sins in the world, all of them, condemned to death, and even when you are there, you were to blaspheme, insults... and at the moment of death, when you were about to die, you were to look to Heaven and say, 'Lord …!', where do you go, to Heaven or to Hell? To Heaven! Only those who say, I have no need of You, I can get along by myself, as the devil did, are in Hell – and he is the only one we are certain is there”.

  Papa Franjo najnovija propovijed. Na žalost kad čovjek pročita gornje tekstove, nije mu smiješna.

  Zvone

  OdgovoriIzbriši
 4. Sveti Bonaventura, general franjevačkog reda, i crkveni naučitelj donosi sljedeće parametre, odnosno znakove, koji će prethoditi pojavku Sina propasti:

  Kada starci izgube zdrav razum i mudrost;

  Kada kršćani izgube vjeru;

  Kada puk više ne bude imao ljubavi;

  Kada bogataši izgube milosrđe;

  Kada mladež više nikoga ne bude poštovala;

  Kada siromasi izgube poniznost;

  Kada žene izgube čednost;

  Kada brak izgubi trajnost;

  Kada klerici izgube čast i svetost;

  Kada redovnici napuste istinitost i strogost;

  Kada se prelati više neće brinuti za upravljanje i kada izgube dobrotu;

  Kada gospodari zemlje izgube pobožnost i velikodušnost.


  Ako razborito i istinoljubivo sagledamo ove znakove, nije neka mudrost uočiti da to vrijeme može biti pred vratima.Na nama je biti budni, ali i oprezni.To vrijeme pratiti će progonstva Svete Crkve, kao i mnogo lažnih proroka.Molitva i vjernost Nauku su naša sidra.

  Max

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)