četvrtak, 19. ožujka 2015.

Zagonetne stube sv. JosipaSveti Josipe! Svojim svetim zagovorom izgradi stube moga srca kako bih se milošću Božjom uspeo u Nebo. Sveti Josipe, zaručniče Blažene Djevice Marije i hranitelju Gospodinov - moli za nas! K tebi se, o sveti Josipe, utječemo u svojoj nevolji. Pošto smo tvoju presvetu Zaručnicu za pomoć zamolili, molimo pouzdano i za Tvoju pomoć. Za ljubav, koja te je s neoskrvnjenom Djevicom i Bogorodicom vezala, i za očinsku ljubav, kojom si grlio Dijete Isusa, smjerno te molimo da baštinu koju je Isus Krist svojom Krvlju otkupio, milostivo pogledaš, te u pomoć pritečeš našoj nevolji svojom moći. O skrbni čuvaru božanske obitelji, brani odabrano potomstvo Isusa Krista. Ne daj, predragi oče, da nas okuže zabluda i pokvarenost. Budi nam s neba milostivo u pomoći, o naš jaki zaštitniče, u borbi s vlašću tmine. Pa kao što si nekad izbavio Dijete Isusa iz najveće pogibli života, tako i sada brani svetu Crkvu Božju od svih zasjeda neprijateljskih, te nas svakoga pojedinoga trajno uzmi pod svoje okrilje, da uzmognemo po tvojem uzoru i tvojom pomoću sveto živjeti, blaženo preminuti i u nebu vječno blaženstvo zadobiti. Amen. 1 komentar:

  1. Koja divota, koje cudo je Bog po sv. Josipu ucinio u ovoj kapeli, a to je malo prema cudu koje se desilo po sv. Josipu, kada je u ono vrijeme, medju narodom koji je kaznjavao kamenovanjem trudnocu prije braka, Bog svoga Sina (i spasenje citavog ljudskog roda) ostavio na milost i nemilost jednom covjeku. Naravno Bog je znao kome povjerava svoga Sina, ali ipak zar nije cudo da jedan covjek povjeruje u svoj san i prihvati Mariju i njeno dijete!

    Kada bi ljudi vjerovali u cudo u koje je povjerovala Marija (da ce biti Majka Bozja) i sv. Josip (da je Marija zacela Sina Bozjega po Duhu Svetome) to bi bilo vise nego dovoljno, kada znamo sto se desilo tri dana nakon Kalvarije, da ljudi, djeca Bozja, ziveci po Bozjoj rijeci zive u raju na Zemlji!

    Katolik

    OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)