nedjelja, 26. travnja 2015.

Cjeloviti program za obnovu Crkve
Posljednjih se tjedana puno raspravljalo o širenju Tradicije u Crkvi u Hrvata - iznesena su različita i oprečna mišljenja.  Bilo je i euforije, katkad pomiješane s naivnošću. Osim toga, obilježavala se deseta obljetnica izbora za papu Benedikta XVI. No, svaka euforija brzo splasne i ostanu samo uspomene ako se situaciji ne pristupi prokušanim katoličkim metodama.

Napominjemo: svaka tradicionalna Misa pomak je kod nas - jer je svaka sv. Misa izvor velikih milosti za žive i mrtve. Međutim, ovo su teška vremena i trezvenost i razboritost će nas sačuvati od mnogih nevolja.

Naišli smo na jednom blogu na izvrstan komentar i mislimo da je dobro podijeliti ga s drugima jer trezveno i dobro opisuje trenutačnu situaciju daleko od zanesenosti, šminkanja i naivnosti:

...Budimo realni i nemojmo ulaziti u euforiju samo zbog jednog neznatnog pomaka. I nemojmo se zavaravati da je jedino važno da se služi TLM, a nije važno pod kojim je to uvjetima i u kojim okvirima. Prije motuproprija morale su se potpisivati izjave vjernosti Drugom vatikanskom, distancirati od FSSPX-a, i sl. tome. I dan danas se takve Mise služe u ponižavajućim uvjetima, pa i s nakanom da se ljude distancira od FSSPX-a. Misa jest puno, ali nije sve - rješenje za ovu krizu nije pljeskati na svaki izraz naklonosti modernističkih poglavara i zadovoljavati se da oni tu i tamo odobre tlm u skučenim uvjetima, nego je rješenje u cjelovitom programu za obnovu Crkve. A to nijedna od ED zajednica ne može budući da moraju šutjeti na probleme u Crkvi i praviti kompromise da bi dobili malo više prostora za svoje djelovanje. 

Hakl 
*** 

Uključimo se radije euforično u Križarsku vojnu svete Krunice na koju je pozvalo Svećeničko bratstvo sv. Pija X. i

Molimo za: 

*  Jačanje katoličke vjere, oživljavanje tradicionalne Mise i obnovu Crkve 

*  Nadvladavanje materijalizma, hedonizma i vjerske ravnodušnosti 

*  Posvećenje svećenika i buđenje revnih i čestitih svećeničkih i redovničkih zvanja 

*  Brojne kršćanske obitelji 

Gospodine, daj nam da progledamo! 

Broj komentara: 5:

 1. Barem je afera s raskrinkanom prevaranticom Marijom od Milosrđa pokazala koliko je katolička vjera oslabila u našem narodu i koliko se vjeruje bjelosvjetskim opsjenarima. No ljudi bježe iz koncilskih struktura jer vide da tu već ništa nije uredu. Smrad modernizma je nepodnošljiv. Sada je vrijemr da se oglasi sveta Tradicija i da počne ozdravljenje Crkve. Posve se slažem da to mora biti cjelovito, a ne u "nehigijenskim" uvjetima koje modernisti nude. I s euforijom pažljivo - nedajmo se obmanuti. Teška nas borba čeka.

  Kikii

  OdgovoriIzbriši
 2. Kršćanstvo se od samog početka bori za opstanak. Zato si stalno čitam Mt. 23 poglavlje, Ef. 6 poglavlje itd. da mi oči budu pune svjetla, da hrabro otkrivaju misterij, kako za sebe tako i za druge, da budem spreman i sposoban otkrivati i prepoznavati znakove vremena prema Otkrivenju. Znam da oni koji život drže Božjim darom i koji se odupiru svakoj zamagljenosti koja se posvuda nudi, koji nisu zabrinuti za Crkvu, znajući da je vodi Duh Sveti preko svojih predanih pastira, zahvalni su za sva dobra koja im Bog daruje i nikada ne gube nadu u bolje sutra. Takvi su sposobni raspoznati istinu od laži, dobro od zla i mogu razumjeti i žele prihvatiti gornje nakane. (Molitvene zajednice u koje sam išao na molitvu, pršte od osobnih, privatnih nakana...)

  Božji blagoslov, laik

  OdgovoriIzbriši
 3. Koliko ja znam nezabludivost Pape je jos na snazi (bez obzira sto je strogo limitirana i isto se na nezabludivost nijedan Papa nije pozvao od 2.V), i mi imamo objavljeno misljenje Francisca Bergoglia da stanje u Crkvi nije bilo nikad bolje nego sto je sada, te se ja onako potpuno zbunjen pitam kakva to onda obnova (ili promjena) Crkve treba da se desi?

  Ako je ovo trenutno stanje u Crkvi najbolje u zivotu Crkve onda se ili treba radovati i skakati od srece sto nas je ta blagodet zadesila ili treba promijeniti onoga koji ovu katastrofu proglasava skoro pa blagostanjem, ali to je ipak u Bozjoj ingerenciji, a mi mozemo samo moliti Boga da nas uslisa i spasi od vukova u jagnjecoj kozi).

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Konacno, kakva promjena na bolje se moze ocekivati od Bergoglia koji se od Manile do dana danasnjega nije ocitovao, posuo brdom pepela, preklinjao i plakao za oprost od Boga pred barem 8 milijuna vjernika, naroda Bozjeg, za onaj, normalnom mozgu, nezamislivim MEGA KRIMEN nad MEGA KRIMENOM, kada se na njegovoj "misi" gazilo po blatu Manile Tijelo Kristovo?
   Sto god ovaj nesretnik uradio je beznacajno dok ne uradi sto je napred navedeno, jer je sve bezvrijedno i beznacajno u odnosu na ZLO koje je pocinjeno i koje je ravno ponovnom razapinjanju Sina Bozjega, samo sto ovoga puta nije narod nahuskan da urlice: "raspni ga, raspni", sada je narod poveden u stampedo da DOSLOVNO gazi Sina Bozjega!!!
   Ta zar je ovo toliko neshvatljivo i beznacajno sto se desilo u Manili da cijeli narod Bozji predvodjen svojim pastirima ne trazi pred cijelim svijetom Bergoglievo ocitovanje za ovaj MEGA ZLOCIN, ta kako mozemo Boga Oca moliti za bilo sto dok ne zatrazimo odgovornost za taj zlocin sto se Njegov Sin tako satanski gazio nogama i ponizavao kako se nikad u povijesti nije desilo i to pred ocima cijelog svijeta od strane "vjernika" katolika u prisustvu njhovog prvog "pastira"???

   Izbriši
  2. A da bi ugodjaj u vezi "mise" u Manili bio potpun, Francisko je prije te "mise" zajedno sa tkz. kardinalom Tagleom (clan Kasperovog klana) ili hard-rock Tagle-om (kako mu tepaju Filipinci) izrazavao "novo-milosrdnu" "ljubav" prisutnima na "misi" (navodno gluhonijemima) satanskim pozdravom rukom - djavoljim rogovima, koji je u znakovni sistem za gluhonijeme za englesko govorno podrucje uvela Helen Keller, prorocica teozofije koja je tim zlokobnim znakom rukom izvorno izrazavala ljubav djavolu!!!

   Kako je "misa" predvodjena satanskim pozdravima "ljubavi" mogla zavrsiti drugacije nego gazenjem nogama Tijela Kristova po blatu Manile?!?!?!

   PS

   Izbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)