srijeda, 27. svibnja 2015.

Biskup Oster iz biskupije Passau: Ako sutra budemo imali žene na oltaru i blagoslivljali homoseksualce...
Biskup Stefan Oster iz Passaua u intervjuu s ,,Passauer Neue Presse" upozorava na tendenciju podjele koja nema budućnosti. Posve je krivo misliti da će promjena držanja Crkve s obzirom teme o aktualnim problemima koje izazivaju negativne emocije prouzročiti pozitivnu promjenu: ,,Ako sutra budemo imali žene na oltaru, blagoslivljali homoseksualne parove, davali Pričest rastavljenima ponovno oženjenima, ako ukinemo celibat, liberaliziramo spolni moral, onda prekosutra neće biti jednog jedinog čovjeka u crkvi jer on više voli Isusa." Evanđelje je suprostavljeno duhu vremena. 

O Obiteljskoj sinodi je Oster rekao da vidi malo mogućnosti promjene kod preljuba. On kod kolega biskupa ,,trenutačno ima dojam da oni svoje nade glede Obiteljske sinode smanjuju". Prošle godine ,,prevladavao je optimistički ugođaj, no sada, mislim da ipak mnogi zamjećuju da sve nije tako jednostavno". 

Nakon ovakvih izjava ne čudi da godinu dana nakon ustoličenja i nakon početnog oduševljenja u nekim dijelovima biskupije razočaranje toliko veliko da uopće ne žele slušati ,,što dolazi iz Ordinarijata". Nerijetko se čuju rečenice: ,,Sami ćemo raditi svoje stvari - ta mi smo narodna Crkva.

Salezijanac Stefan Oster zaređen je za biskupa 24. svibnja 2014. godine. 

Čini se da današnje vrijeme zahtijeva hrabre i požrtvovne biskupe koji se ne libe suprostaviti se mišljenju svoje subraće u biskupstvu kad je u pitanju katolička vjera. 

3 komentara:

 1. Preuzvišenog Ostera Benedikt XVl.jako cijeni.Ne samo što je to Ordinarij iz njegove rodne biskupije nego ga i vrlo cijeni kao teologa.Biskup Oster već je od kako je zaređen i ustoličen u godini dana dva puta pohodio Benedikta XVl.u Vatikanu.Bit će ih sve više.Daj Bog da bude i koji od naših,daj Bože,čekamo taj hrabri istup.Neka se pokaže na djelu ljubav i odanost najuzvišenijim idealima tradicije i naučiteljstva Crkve kroz vijekove!

  OdgovoriIzbriši
 2. Ne znamo je li ova hrabrost upravo ovoliko velika baš zahvaljujući podršci Benedikta XVI? U svakom slučaju, biskup Oster razbija modernističku monoliotnost i nekatoličku svijest njemačkog episkopata - i to on, jedan od najmlađih biskupa, salezijanac - redovnik blizak "periferijama".
  Ni Marxu i Kasperu neće baš ići kako su zamislili. No, može se očekivati da će biskupska konferencija svim raspoloživim oružjima po njemu raspaliti.

  Kikii

  OdgovoriIzbriši
 3. Dakle situacija će se ovako odvijati: ako biskup nastavi ovim tempom uskoro bi mogao "imati ljubavnicu " ili čak ljubavnika. A ako kojim slučajem bude služio i stari Rimski obred onda bi mogao postati i pedofil. a nakon toga ide smjena. Modernisti imaju mnogo načina kako utišati ovakve.
  Ivan

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)