petak, 1. svibnja 2015.

Džihadisti razaraju armensku katedralu u Aleppu


28. travnja razorili su katedralu
Četrdesetorice mučenika

(Beirut) ,,Točno" na stotu obljetnicu pokolja nad Armencima džihadisti su razorili armensku katedralu u Aleppu. Ignatius Joseph III. Younan, patrijarh s Rimom ujedinjene sirijsko-katoličke Crkve Antiohije govori o ,,tragediji u Aleppu", drugom po veličini gradu u Siriji. 28. travnja grad su obasuli paljbom islamističke milicije. Pri tome je uništena katedrala Četrdesetorice mučenika Armenske apostolske crkve. 

Katedrala u kršćanskoj četvrti Jdeydeh posvećena je Četrdesetorici mučenika iz Sebaste. Sagrađena je 1429. ispred jedne manje starije građevine. Današnji je oblik dobila 1499./1500. Ona je jedna od najstarijih crkava armenske dijaspore i historijskog centra Aleppa. 

Patrijarh je izvijestio o svojim vizitacijama u dvanaest sirijskih župa. U svima je zatekao nezgodnu situaciju, ponajprije želju ,,da se pokolj što prije okonča"


Zvonik katedrale prije razaranja

Izgubljeni su i veličanstveni reljefi
armenske sakralne umjetnosti
Izvor: katholisches.info 

Broj komentara: 20:

 1. Strašno!
  Sotonska masonerija koja upravlja svijetom želi da bude što manje kršćana. IS je skupina luđaka i fanatika koji rade.na tome!

  Kikii

  OdgovoriIzbriši
 2. A da Francisco Bergoglio podje da se pomoli tamo u nekoj preostaloj katolickoj crkvi, ako se vec "molio" u Plavoj dzamiji?!
  Ako nam ispiraju mozak sa "ekumenizmom" u "duhu Asiza" neka ga "novo milosrdnici" pokazu u praksi onamo gdje bi to nekima moglo zivot spasiti ili oni prosto strahuju samo za svoje zivote i za svoje sinekure i drze isprazne, floskulaske, omamljujuce propovjedi u kojima nema zivota?!

  OdgovoriIzbriši
 3. To nije bila katedrala armenskih katolika, nego armenskih heretika monofizita (http://en.wikipedia.org/wiki/Forty_Martyrs_Cathedral, vidi pod "Affiliation"). Iako joj je umjetnička vrijednost svakako bila velika, to nije bila Božja crkva nego okupljalište heretika. Nemojte se dati zavesti lažnim "ekumenizmom krvi", po kojem je svejedno je li netko katolik ili heretik ako ga progone zbog Krista. Katolička Crkva na saboru u Firenzi uči da onima koji umru izvan njezinog jedinstva niti prolijevanje krvi za Krista neće donijeti nagradu.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Extra Ecclesiam nulla salus (Izvan Crkve nema spasenja)!

   Obratite pažnju na oznaku ispod članka. Ovakvi tekstovi služe da pokažu mnogim neupućenim katolicima nasilnu prirodu islama u zemljama gdje su muslimani većinska populacija kao i krivovjernu percepciju i djelovanje zabludjelih pastira i teologa koja se bazira na modernizmu Drugog vatikanskog sabora.

   Izbriši
  2. Čitajući komentar poštovanog "tradicionaliste" o arnenskim hereticima "to nije bila Božja crkva nego okupljalište heretika", sjetio sam se stare misli "Tko može reći, što je grijeh u Božjim očima". Ta me je misao tješila kada sam htio "suditi" neki grijeh počinjem mišlju, djelom ili propustom. Ovdje se radi se o Armencima, našoj braći, kršćanima, zagledanima u istom smjeru sa nama katolicima, u naše spasenje, Križ, Sveti Križ. Pa, jesu li oni heretici, meni nije važno, jer gledamo u istom smjeru, u Krista Spasitelja, kojeg iščekujemo!
   Najvažnije je nasljedovati Krista!!!

   Božji blagoslov, laik

   Izbriši
 4. Došlo je vrijeme da Jorge Bergoglio mnogo poznatiji kao papa Franjo, koji je ime uzeo po sv. Franji Asiškome, dokaže da zaista nasljeduje velikog sv. Franju Asiškoga.
  Kako? Jednostavno, neka podje kod "sultana" džihadista i neka mu ponudi ono što je sv.Franjo Asiški ponudio u svetoj zemlji sultanu Malik-al-Kamilu nakon opsade Damiette.
  http://gospa-lurdska.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=370&Itemid=43

  Samo na ovaj način papa Franjo može dokazati u ovim tragičnom vremenu za kršćane koga zaista nasljeduje: "duh Asiza" ili sv.Franju Asiškoga, sve ostalo je tlapnja i zavodjenje vjernika na put propasti, kao što je bila npr. nedavna Jorge-ova "molitva" u "plavoj džamiji"!

  Još jedan katolik

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ako bi ga docekalo 6 milijuna fanova rado bi on otisao, ovako mora bjezati od "nevere", kao kada je bjezao sa Filipina.

   PS

   Izbriši
  2. "6 milijuna" je vazan broj, simbol, iz kabale (vazan za kabaliste naravno), (zlo)upotrebljavan kroz povijest i dan danas i koji se sada i u drugom kontekstu stalno i stalno i stalno ponavlja kao mantra.
   To sto je rabin Skorka, Bergogliev prijatelj i podstanar u Vatikanu u domu sv. Marte je mozda i odgonetka zasto je morao cijeli svijet da bruji da je u Manili na "misi" gdje se gazilo Tijelo Kristovo bilo "6 milijuna" prisutnih (samo Bog zna koliko je bilo vjernika)!

   Zaista se priblizilo Kraljevstvo Nebesko, jest da cemo morati proci kroz strasne patnje, ali kako se drugacije ocistiti od ove gube. Gorak lijek na gorku ranu!

   Katolik

   Izbriši
  3. Braco i sestre katolici molim za rjesenje ove formule u kojoj je "nepoznanica" "biskup rimski", dakle: kabalistickih ""6 milijuna ljudi na "misi" koju predvodi "rimski biskup" u Manili"" + djavolji rogovi kojima "rimski biskup" izražava "ljubav" prisutnima na "misi" + gazenje nogama Tijela Kristova na "misi" "rimskog biskupa" u Manili = ? (sto je "rimski biskup").

   Katolik

   Izbriši
  4. Prvo moj odgovor na pitanje: sto se to desilo u Manili pod ravnateljstvom "rimskog biskupa"? Desila se CRNA MISA!
   A odgovor na pitanje: >sto je "rimski biskup"< proizilazi iz odgovora na prvo pitanje i kao strasan urlik odzvanja iz dubokog podzemlja. Da ti se krv sledi u zilama od odgovora. Gospode spasavaj nas od "novo milosrdnika"!

   PS

   Izbriši
  5. Možda se odgovor krije u knjizi Marije prevarantice od Božanskog milosrđa

   Mato

   Izbriši
  6. Dajte, katoliče, pišete kao da ste pravoslavni ili protestant.
   Jeste li ikada upoznali Latinoamerikance, Argentince?
   Jeste li ikada bili na visokom položaju da ste danas u Meksiku, sutra s Eskimima, a prekosutra s Prusima?!
   Ne možete iz Bačke Palanke tumačiti cijeli svijet. Ne pravdam ništa od ovoga gore spomenutoga, strašno je, ali...
   Tko god šuti o Ivanu XXIII., Pavlu VI. te veliča Ivana Pavla II., a sav bijes, mržnju, gnjev sruči na papu Franju, djeluje mi površno i nevjerodostojno.

   Kikii

   Izbriši
  7. Dragi Kikii sve "u nista". Totalni promasaj. Odgovor na ovaj tvoj komentar potrazi na post u vezi sodomitske mafije, i nema mjesta za: "... strasno je, ali ...", jer takav stav apsolutno relativizira nesto sto je do Bergoglia bilo nezamislivo, nesto toliko otvoreno satansko da sve sablazni svih losih papa prije njega izgledaju kao djecje bolesti prema ovome sto radi Bergoglio. Za mene je vec bilo dovoljno sto svecenik Bergoglio ne prigne koljena prilikom pretvorbe, on ni pred Bogom nece da se pokloni.
   Ako si u stanju sve sto sam naveo u vezi Manile pa i ovoga zadnjeg u vezi oholog drzanja kod pretvorbe relativizirati onda me strah za tebe.

   Mata necu komentirati, suvise "prepobozno", suvise idolopoklonicki, bez i jednog argumenta. Samo mali savjet: sve provjeravaj.


   Katolik

   Izbriši
  8. Halo, čuveni komentatoru Kikii, što je ovo? Kakav je ovo tipični, komunistički, ad hominem napad?Kakve veze ima odakle je Katolik? Odakle ti znaš da je iz Bačke Palanke?
   A da nisi ti gospodine Kikii neki intruder, spavač, koji je trebao da se prikriva (sve prikazujući se velikim tradicionalistom) dok ne bude došlo tvoje vrijeme. Vrijeme kada se moraju po svaku cijenu čuvati leđa jednom rušitelju svete Katoličke Crkve i to sa položaja "biskupa rimskog"?!
   "Ne pravdam ništa od ovoga gore spomenutoga, strašno je, ali..." - ovo "ali" te opasno optužuje i demaskira gospodine Kikii!!! NEMA "ALI" za gaženje nogama Sina Božjega!!!

   Dobro promisli, presaberi se i budi dosljedan, in medias res mislilac, a ne onako ad hominem popljuvati čovjeka pa makar bio i iz Bačke Palanke (mada ne znam zašto bi bilo manje vrijedno biti katolik iz Bačke Palanke). Volio bih da argumentirano navedeš jedan "pravoslavni ili protestant"-ski gaf Katolika, jer iz svega se da zaključiti da on (zaista žestoko) kritizira zlodjela koja štete Katoličkoj Crkvi!

   Još jedan katolik

   Izbriši
  9. Halo Kikii, čovječe Božji ovo je prestrašan komentar. Ne mogu da vjerujem da netko koji toliko promovira nadbiskupa Lefebvra i čistoću Crkvenog nauka od Krista do II.Vatikanskog koncila može ovako nešto napisati.
   Ivan XXIII., Pavao VI. i Ivan Pavao II su tamo gdje jesu. Za njih se možemo moliti (ili ne moliti) oni su pred vječnim sudištem, ali papa Franjo je tu i radi ogromnu štetu Crkvi, a Vi to relativizirate i kao da hoćete da zaustavite nužnu kritiku i operovanje pominjanja njegovih sablazni dok se šteta može nekako pokušati umanjiti, jer možda će taj čovjek pod težinom stalnih kritika i opomena i doći sebi i javno se odreći toga zla što čini, čime bi spasio i sebe i mnoge koji ga slijepo slijede. Konačno naša je dužnost opominjati svoju braću koja su na putu propasti, pogotovo ako za sobom povlače toliko ljudi. Greške njegovih prethodnika koje paušalno ističete (izuzev Benedikta XVI, čije greške ne spominjete, da li slučajno?) kakve god bile ne mogu se mjeriti sa strašnom paklenom sablazni koju nam je priredio u Manili papa Franjo. Vi to očito ne shvaćate i meni to nije pojmljivo, ako ste stvarno pravi tradicionalist, Kristov vjernik.
   Vjerujte ja nisam iz Bačke Palanke (mada ne razumijem zašto bi to nekoga diskvalificiralo), idem svaki dan na sv. misu (kada se služi u mojoj župi) i nadam se da nećete tražiti manu mojemu komentaru, nego se pomoliti da Vam Bog otvori oči i srce za sve ljude koji traže Boga.

   Izbriši
  10. Katolik,

   Malo se informirajte. Svetogrđa poput ovoga u Manili je nažalost bilo i prije pape Franje. Pogledajte na internetu kako izgledaju masovne mise po Latinskoj Americi. Zar mislite da kod hipodromskih misa Ivana Pavla Drugog u Zagrebu nije niti jedna čestica pala na pod i da Isus isto nije bio gažen!? Nadam se da shvaćate i da je u najmanjoj čestici prisutan cijeli Isus.
   Okanite se internet proroka. Povijest rušenja Crkve nije počela od sadašnjeg Pape.

   Mate

   Izbriši
  11. Ta gdje si bio vjernice onda da zavapis Bogu za pomoc, mozda bi nas bio oslobodio ovoga zlikovca sada.
   Ako jos budemo cutali kako ce biti nasoj djeci???

   Katolik

   Izbriši
  12. Mate, dakle, ako se prije nekad desila ta strašna sablazan i svetogrđe i o tome nitko nije pisao, prosvjedovao, tražio odgovornost za taj zločin, znači da se i dalje o tome treba ćutati, zar ne? Jesi li to htio reći?
   A zašto se Mate ti nisi očitovao o tome zločinu ako si znao za njega?
   Mate da ti možda nisi iz Laodiceje?

   Još jedan katolik

   Izbriši
 5. Dok čitam ovu i druge, slične vijesti od kojih se prevrće utroba, čujem našeg Gospodina Isusa Krista kako nam govori: "Obratite se jer približilo se kraljevstvo nebesko!" (Mt 4,12-23).
  Lijepo je o tome napisano na stranici župe Vidovec: "BOG NE GASI SVJETLO U NAMA
  Razne tame mogu obuhvatiti čovjeka u njegovom životu. Ponekad padne mrak na oči pojedincu, nekad i cijelim narodima pa i cijelom čovječanstvu. To onda dobro koriste djeca mraka jer im je tada najlakše postizavati mračne ciljeve. Uopće ih ne brine što netko radi toga trpi. Ni ne pomišljaju im olakšati takve trenutke. Dapače!
  U takvoj su situaciji bili i dijelovi Izraela, porobljeni ne samo time što su potpali pod tuđinsku vlast, nego i duhovno. Dapače, i sami sunarodnjaci su ih otpisali iz narodnog pa čak i u Božje ime iz Njegovog zajedništva. Kako je u takvoj stvarnosti živjeti, vjerojatno samo zna onaj koji sam to proživljava.
  No, dragi Bog ima drukčiji pristup čovjeku nego mi jedni drugima! Ne samo da ne gasi ono malo svjetla koje je još možda ostalo i u najgušćoj tami, nego sam kao svjetlo ulazi u tamu naših života i osvjetljava nam cilj kojem bi se trebalo uputiti. I poziva nas, i vodi tom cilju. I sam poziv ako ga odlučimo slijediti, nam olakšava sigurnije putovanje. Postaje svjetlo, putokaz. Pitanje je samo jesmo li i mi poput pozvanih iz današnjeg Evanđelja, poput Petra, Ivana, Andrije, Jakova, odlučni prihvatiti Isusov poziv. Na vlastito ali i dobro drugih.
  Prvotno, darom života koji nam Bog daje, poziva nas da budemo ljudi! Biti čovjek, napose čovjek za druge, nije nimalo lako. Svaki naš ili tuđi neljudski postupak svjedoči da možda i nismo baš najbolje razumjeli ili prihvatili taj Božji poziv! Bez tog temelja, biti čovjek, ne možemo ostvariti ni druga dva Božja poziva – biti kršćanin i biti svet. A o tome bi danas, potaknuti Evanđeljem, bilo jako vrijedno promisliti. Ne dopustiti da nas vlastita tama samodopadnosti i samodostatnosti u tome onemogući. Ili možda tama koju nam drugi žele nametnuti, kako bi se poput Zebulonovih ili Naftalijevih počeli osjećati otpisanima. Dragi Bog nikoga ne otpisuje. Poduzima sve da nam probije uši i otvori oči kako bismo bili osposobljeni vidjeti Njegovu svjetlost i poslušati njegov poziv. A ostvariti sve na što nas zove, uz Božje ozdravljenje nije teško. Pohrlimo i mi za Njim !"
  "Dođi, Gospodine Isuse!" (drugi Advent)

  OdgovoriIzbriši
 6. This is not r'n'r, this is genocide. A Bergoglio je pop zvijezda....

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)