subota, 9. svibnja 2015.

'Knjiga istine' i kriza vjere u Hrvata
Još će se dugo voditi polemike o raskrinkanoj irskoj lažnoj proročici koja je sebi dala ime Marija od Božanskog milosrđa. Od početka je sve bilo čudno: tajnovitost, neispunjena proročanstva, čudnovate poruke, dogmatski upitne i opsesivna mržnja prema novom Papi, nekonvencionalnom Argentincu. Kada se papa Benedikt XVI. odrekao papinske službe, ona je od početka tvrdila da novi papa mora biti ,,lažni prorok". 

Blog Christus Rex objavio je 30. siječnja 2014. članak ,,Upozorenje o Upozorenju" u kojemu pater Andreas Mählmann u uvodu kaže:

,,Jedna nepoznata osoba koja je sebi dala ime ,,Marija od Božanskog Milosrđa" tvrdi da od konca 2010. gotovo svaki dan prima poruke - ili od Isusa, od Marije ili od Boga Oca, koje ona daje objaviti na internetu pod naslovom ,,Upozorenje", a da prije toga ne zatraži sud nadležnih crkvenih vlasti, odnosno dade im uopće mogućnost da identificiraju njezinu osobu. Za sebe tvrdi da ima božansko poslanje i da mora cijelom svijetu priopćiti svoje poruke kao pripravu na događaje posljednjih vremena. Ove aktivnosti moraju se uvrstiti kao vrlo opasne ne samo zbog djelovanja iz mraka (tko je obvezan na istinu, ne boji se kušnje!). Mnogi katolici s obzirom na krizu crkvenih vlasti, s obzirom na pomutnju u vjerskim pitanjima, imaju osjećaj da gube tlo pod nogama. Tko može još prenijeti jasnoću i sigurnost? U ovom teškom duševnom jadu pravo je iskušenje vjerovati nekom drugom Učiteljstvu, naime privatnim osobama koje za sebe tvrde da su u izravnom kontaktu s nebom i da navješćuju poruke koje su određene za cijeli svijet. To je razlog fascinacije privatnim objavama u vremenima pomutnje: imati prividno božansku riječ koja donosi jasnoću. Sljedeći redci žele pokazati katolički stav kako se ophoditi s navodnim nebeskim porukama i napose razjasniti zašto se mora upozoravati o ,,Upozorenju". 

Upozoravali su i drugi, no pošast se nezaustavljivo širila. Od 2010. stotine tisuća ljudi je posjetilo njezinu stranicu thewarningsecondcoming.com koja postoji na više jezika, nažalost i na hrvatskome http://upozorenjepreddrugidolazak.info.

Prenosimo izvješće s portala gloria.tv:

Nije dugo trajalo dok su katolički blogeri demaskirali lažnu proročicu. Katolički blogeri iz Irske kao Mark Saseen ili teolog i stručnjak za ukazanja Ronald Conte Jr. Bili su prvi koji su ,,Maria Divine Mercy" raskrinkali kao irsku PR-Lady Mary Carberry koja je u poslovnom životu nastupala pod svojim djevojačkim imenom Mary McGovern. Lako je u irskom tisku bilo pronaći informacije o njoj i njezinim propalim tvrtkama koje su jasno pokazivale da je riječ o potrebi dokazivanja i financijskoj koristi. Crpila je iz prilično sumnjivih izvora. Prije vlastite karijere kao ,,vidjelica" Mary McGovern, PR stručnjak, radila je za irskog vidovnjaka i duhovnog iscjelitelja Joea Colemana koji je postao poznat po lažnim Gospinim ukazanjima i koji je izazvao skandal kada je nagovijestio lažno ,,čudo sa suncem" uslijed čega je petero vjernika izgubilo vid. Još je više uznemirujuća povezanost s Wilhelmom Kammom iz Kölna koji se naziva ,,Little Pebble" i koji je u Australiji postao utemeljiteljem jedne sekte. I Kamm tvrdi da prima objave od Isusa i Majke Božje koji su ga izabrali za papu posljednjih vremena i nasljednika Ivana Pavla II. Ali baš u godini preminuća poljskog Pape, 2005. godine, Kamm je bio na sudu i zbog bludničenja s maloljetnicom osuđen je na tri i pol godine zatvora, a zbog drugog slučaja 2007. osuđen je na daljnjih petnaest godina. U studenom 2014. prijevremeno je pušten zbog dobrog vladanja. Branio se tvrdnjom da ga je Bog, kao Abrahama, odabrao praocem novog izabranog naroda i da radi toga oko sebe okupi ,,12 kraljica i 72 princeze". Kamm ne preporučuje samo svojim pristalicama ,,Knjigu istine" od Maria Divine Mercy (prema vlastitim navodima ima ih 750.000), nego je, kako je i njegov ,,biskup" Malcom Broussard objasnio, s ,,vidjelicom" u ,,privatnom kontaktu". U jednome pismu irskom blogeru Marku Saseenu Kamm je potvrdio 8. srpnja 2014.: ,,Poznajem Maria Divine Mercy od 2011. godine" i nazvao ju je svojom ,,malenom sestrom". I zbilja je Marijin poslovni partner, irski stomatolog i investitor Breffni ,,Joseph Gabriel" Cully prijatelj Kammove punice Christine Lammermann koju barem irski stomatolog Ronald Conte drži za ghostwriterin irske ,,proročice". 

Unatoč ovim otkrićima 2014. godina je protekla relativno mirno za ,,vidjelicu", a njezin se uspjeh činio malo pomućenim. Kod toga je kritičnim promatračima odavno trebalo zapeti za oko da su se njezina proročanstva, što su bivala konkretnija, rasplinula kao baloni od sapunice.

25. prosinca 2013. tvrdi da je od Isusa primila alarmantnu objavu: ,,Sljedeći Božić proslava mog rođenja zamijenit će se jednom velikom ceremonijom", stoji u poruci da će Crkva pod papom Franjom ,,pljeskati Bogu socijalne pravde, ljudskim pravima i novcu, koji se skupljaju, kako oni kažu, za gladne u svijetu" i što je bilo? Božić 2014. slavio se kao i svake godine - naime, svečanom pontifikalnom Misom u Bazilici svetog Petra umjesto Charity eventa.

24. svibnja 2014, tvrdila je navodna ,,Majka Spasenja" - tako Maria Divine Mercy naziva Majku Božju - da će već ,,u ovome proljeću početi ...kod svih marijanskih špilja koje je priznala Crkva moga Sina" još se jedanput ukazati i spomenula je izričito Lourdes, Fatimu, la Salette, Guadalupe i Garabandal kao mjesta njezinog novog djelovanja. Naravno, već smo se onda mogli začuditi da je u proroštvu govor o ,,svim marijanskim špiljama" premda jedna takva postoji samo u Lourdesu, ali tko je tada samo htio cjepidlačiti. No, onda je završilo proljeće s početkom ljeta 2014. I ništa se nije dogodilo. Do danas, godinu dana kasnije, ni na jednom od spomenutih mjesta nije se dogodilo novo ukazanje.

Ali 12. veljače ista ,,Majka Spasenja" priopćila je irskoj ,,proročici" da će se ,,uskoro" ukinuti Zdravomarija - i to upravo će je ukinuti papa Franjo.

Tako su ,,nebeske poruke" postale razlogom za smijeh među insiderima koji su se tome rugali da ni proročica, ni njezini nebeski izvori - među njima i sam Bog Otac - ne poznaju dobro Sveto pismo i crkvene običaje. Tako su kod Marije od Milosrđa istodobno svi Gospodinovi učenici bili siromašni ribari (tako objavljuje 1. rujna 2013.; a u stvarnosti su samo četvorica bili ribari), dok se jedna devetnica kod nje moli samo 7 dana (tako kaže poruka od 1. prosinca 2013.).

Toliko s katoličkog portala gloria.tv

Što možemo naučiti iz ove lekcije?

Pristalice ove obmane tvrde kako je sve ovo masonska izmišljotina, kako ne treba vjerovati internetu - a treba lažnoj prevarantici koja ljude odvaja od Rima i Katoličke Crkve?!
Jadno je stanje pedeset godina nakon Koncila, koji je trebao donijeti proljeće Crkve, a nastupila je najstrašnija zima koju je naše katoličanstvo doživjelo. Modernisti uništavaju katoličanstvo. Dopustili su grabežljivim vukovima da uništavaju stado malenih kojekakvim objavama, proroštvima, protestantskim praksama. Biskupi su dopustili samozvanim karizmaticima da ljude uvode u pentekostalne oblike duhovnosti. Umjesto da žive svoju katoličku vjeru kako su katolici oduvijek živjeli, sada se igraju s vatrom: objavama, polaganjem ruku, govorom u jezicima, blagoslovima, proklinjanjima... Sa svim onim što je Crkva, mudra Majka, stoljećima zabranjivala - jer sklizak je to teren, preopasan za malene.

Kada se Gospodin Isus spušta na oltar, pri čemu ga prate korovi anđela, tijekom Pretvorbe, nitko ne pada u duhu. Kada završi Misa, čim netko ispruži ruku - može to biti i lokalni hodža, prerušen u klerika - počinje padanje u duhu.

Kakva je to vjera? Koji su plodovi? Kakva je budućnost takve Crkve?!

Kako nitko nije primio objavu o lošim plodovima II. vatikanskog sabora, o novom obredu ili o Tradiciji?!

Dokle će ovaj eksperiment uništavanja zdrave katoličke duhovnosti ići dalje, ne znamo. Premda nas boli da među tim ljudima ima divnih i vrlo pobožnih osoba, cijela je stvar vrlo opasna i puna proturječja. Ne znamo je li istina da i neprijatelji Crkve potpomažu širenje te pošasti, jer su navodno iskusili da je vjernika katolika nemoguće odvojiti od svećenika, redovnika, Pape i pobožnosti svecima i Majci Božjoj. No, kad nekoga uvjerite da je izravno povezan s Trećom Božanskom Osobom, vrlo brzo te osobe ne trebaju svećenike - čemu posrednici kad ,,razgovaram s Duhom Svetim" - potom ni papu, ni svece, a na kraju ni Blaženu Djevicu, osim kao kakvu neozbiljnu sugovornicu.

Nije li to put u pakao? 

Broj komentara: 8:

 1. Hvala puno na ovom članku!
  Valjda će ovo otvoriti oči tolikim zavedenim dušama i u našoj domovini.

  L.

  OdgovoriIzbriši
 2. Jako griješiš Roberte, a to je zato što govoriš o nečemu što nisi niti pročitao. Da si pročitao Knjigu Istine vidio bi da upravo u Njoj Isus upozorava na pogubni utjecaj Drugog Vatikanskog Koncila.
  Tako npr u poruci od 6.srpnja 2011. Isus kaže:

  Moja kćeri, molim te da moliš za Mog Namjesnika papu Benedikta, jer je okružen masonskim silama koje čine svaki napor kako bi ga svrgnuli s vlasti, ove zle sile ulaze u Moju Crkvu još od Drugog Vatikanskog Koncila i razvodnili su Moja Učenja. Mnogi su zakoni uvedeni koji Me vrijeđaju, osobito davanje Moje Presvete Euharistije od strane laika. Nedostatak poštovanja prema Meni i Mom Vječnom Ocu kroz ove nove zakone koji su uvedeni da se olakša suvremenom društvu natjeralo Me je da plačem s tugom.

  Kratki odgovor na ove sotonske napade možeš pročitati ovdje:
  http://nezavisni.hr/blog/cenzurirani-tekst-knjiga-istine-stav-jednog-vjernika/

  a Biblijsku utemeljenost ovdje:
  http://darkar4.wix.com/knjigaistine

  OdgovoriIzbriši
 3. A ti, Daniele, zatvori ova objavljenja! Zapečati ovu knjigu do posljednjega vremena! Mnogi će je pretraživati i spoznaja će biti velika.“ Daniel 12.4.

  „Čuo sam to, ali nisam razumio. Zato sam upitao: Gospodaru moj, što znači posljednje od ovih stvari? On odgovori: Idi Daniele: jer do posljednjega vremena ostaju zatvorene i zapečaćene ove riječi! Mnogi će se očistiti, obijeliti i okušati. Bezbožnici će raditi bezbožno. Bezbožnici neće to spoznati. Ali će pobožnici to spoznati. Od vremena kad se ukine svagdanja žrtva i postavi sramotna gnjusoba, bit će tisuću i dvjesta i devedeset dana. Blago onome koji ustraje i dočeka tisuću i tri stotine i trideset i pet dana!“ Daniel 12.8-11.

  OdgovoriIzbriši
 4. Ovo je zbilja vrlo opasan sektaški duh. To ljudi ničemu i nikomu više ne vjeruju. Promatraju tu smiješnu i proturječnu krivovjernu knjigu kao muslimani Kuran. Knjiga je navodno spuštena s neba. U njoj je sama božanska riječ i istina.. Sve dotadašnje tumači se po njoj. Ako netko besprigovorno ne prihvaća svaku rijeć, odmah je otpadnik koji će završiti u paklu. Ma dajte! Da netko doda poruku da dnevno treba pojesti staklenku ljutih feferona, većina bi tih tipova to poslušalo.

  Kikii
  jje

  OdgovoriIzbriši
 5. Narod želi biti vođen vjerodostojno, narod traži pravi Duh i nije pasivan, traži Istinu, gladan je Svetosti, Ljubavi, zapravo Boga i dosta mu je farizejstva, licemjerja, krize u Katoličkoj crkvi (odakle?).......općenito, svih kriza...........a jedini izlaz vidi u obećanom Drugom Kristovom dolasku. Crkva o toj jedinoj nadi kršćanina šuti ili proglašava sektaštvom. Nije dobro previše pričati ni o porukama iz La Salatta. Narod će po tome biti "kriv" ako odluta ...Ali, narod i sazrijeva..
  Lijepo je o tome napisao Zoran Vukman: "Riječi, tumačenja, rasprave, polemike, nadmudrivanja – ništa ne pomažu bez osobnog, uvjerljivog primjera, bez unutarnje snage kojom zrači čovjek duha, snage, koja govori snažnije bez ijedne jedine riječi. Gubimo se u mnogim teorijama i pričama, a još je gore ako idemo putem odbojne didaktike i moralnog dociranja.

  Dublji uvidi dolaze nakon najvećih kalvarija. Kroz svoje duhovno sazrijevanje, svaki čovjek prolazi kroz fazu „dječjih bolesti”, kroz razdoblje isključivosti, kad svoju istinu ljubomorno brani i čuva, kad je na nju navezan kao na vlasništvo koje mu daje vjerodostojnost u odnosu na druge. Bio vjernik ili ne, čovjek se tvrdoglavo drži nekih svojih uvjerenja, jer misli da mu ona formiraju identitet. Mnogi ostanu na toj infantilnoj razini. Svi moramo proći kroz to, ali je pitanje koliko uspijemo nadvladati lažnu uvjerljivost isključivosti. Druga faza je uvijek neko čišćenje, kad nas život, pučki rečeno, „nauči pameti”, kad se krutost otapa, a ljude i život gledamo u njihovoj kompleksnosti. U trećoj fazi, dolazi pravo sazrijevanje, i tek tada bivamo sposobni za „velike stvari”, a to znači za istinsku ljubav.

  Kad govorim o ljubavi, onda ne mislim na romantične osjećaje, nego na sposobnost čovjeka da gleda srcem, da stječe duboke uvide u transcendenciju, da prepoznaje Božji rukopis i znakove Božje milosti i ljubavi u sebi i drugima. Ljubav donosi osjećaj poštovanja i divljenja prema očitovanju božanskoga u nama i svem stvorenom. Ljubav prepoznaje duboku vezu, identitet stvorenja u Bogu. Ali, moj Bože, lako je meni grješniku o svemu tomu umovati, ali kako uistinu postati takav? To je pitanje koje nas muči. Kako postati novi čovjek?"

  Božji blagoslov, laik

  OdgovoriIzbriši
 6. A da cardinal Pell mozda nije ,,Marija od Božanskog Milosrđa" koji je napisao tu opasnu knjigu ako je u stanju da javno izjavi: “Cardinal Pell says that “Team Bergoglio” are atheists”?! fromrome.wordpress.com/2015/05/10/team-bergoglio-is-a-heretical-conspiracy-to-overthrow-the-church-of-christ-2/
  ZK

  OdgovoriIzbriši
 7. https://www.youtube.com/watch?v=EhkYJRTPevE


  Oznake: heretici, komentar, krivovjerje, modernizam mislim da ovo lezi ovim oznakama

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Videozapis je strašan. Ovo su teška vremena. Mons. Fellay je lijepo govorio već prije godinu i pol u kakvom se vremenu nalazimo.
   No, ne zaboravimo da je bilo još strašnih slučajeva u povijesti, nije puno, ali je bilo. Zamislimo Aleksandra VI. i njegovo vrijeme, kako se samo tada Crkva ponižavala.
   Opet ponavljam: to nije opravdanje za sve ove sektaše koji su promicali smrdljivu knjižurinu punu hereza i laži, koji su širili sotonin otrov. Oni se moraju obratiti, ispovjediti i vratiti nauku svete Majke Crkve.
   Umjesto da se u našem narodu proširi način obrane od modernizma kako ga je na izvrstan način predvodio Božji čovjek nadbiskup Lefebvre, ovi su krugovi širili ovu ludu knjigu i kroz nju se sve i svakoga procjenjivali - čak i nadbiskupa Lefebvrea. Ja u tome mogu vidjeti samo smrad sumpora i vražje šape, a ne razuman odgovor na ovu strašnu krizu, na masonsku svevlast i možda početak zagrijavanja za vrijeme antikrista.

   Kikii

   Izbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)