četvrtak, 21. svibnja 2015.

Mons.dr.Georg May: Kriza pokoncilske Crkve i mi (III.)
Premda vjernici kojima nije svejedno da se vjeri daje drugi smisao ili je se uništava predstavljaju samo jednu manjinu, upravo su to budni, mudri katolici koji misle svojom glavom. Njih valja ozbiljno shvatiti, njih bi trebalo slušati jer ako itko može nositi vjeru u budućnost, onda su to oni. 

Zalažemo se za istinu vjere, za očuvanje i širenje ove istine jer od nje doslovno sve u Crkvi ovisi. Danas se radi o pitanju hoće li Crkva ostati zajednica vjere ili ne. Ono što se opet mora graditi jest istinska vjera, čvrsto, nepokolebljivo uvjerenje o istini kršćanstva i o jedinstvenosti katoličke vjere, temeljito poznavanje vjere i uzvišena vjerska revnost. Odbacujemo svaku vrstu agitacije. Ali ćutimo obvezu, dok se zalažemo za istinu, onako kako smo za to sposobni i da to toliko dugo ne odgovara određenim ljudima. Mi ćemo govoriti o iskrvarivanju vjere u Crkvi dok se ponovno ne uspostavi jedinstvenost naviještanja vjere. 

Izvor: Mediatrix brošura iz 1979. godine 

1 komentar:

  1. Krasan tekst.
    Možda će generacije koje će nakon nas doći upravo u tradicionalistima vidjeti uzorne vjernike koji su spašavali Crkvu od modernističke pohare. Bojim se da neki drugi koji su danas toliko bučni, samouvjereni i bahati, neće tako dobro proći.

    Kikii

    OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)