utorak, 5. svibnja 2015.

Novi svjetski poredak miješa se u religije
Hillary Clinton objavljuje rat religijama 


Hillary Clinton: Država treba sa svojim sredstvima prisile mijenjati vjerska uvjerenja 

(Washington) ,,Duboko ukorijenjeni kulturni kodovi, vjerska uvjerenja i strukturalne fobije moraju se promijeniti. Vlade moraju iskoristiti svoje mogućnosti prisile kako bi tradicionalne dogme ponovno definirali". Ove riječi upućene religijama potječu iz usta Hillary Clinton koja je 12. travnja ove godine objavila da će se nakon 2008. drugi put natjecati za mjesto predsjednika SAD-a. U međuvremenu je također svojim izjavama objavila rat vjeri. Hillary Clinton je govorila na jednoj konferenciji o feminizmu u Lincoln Centru u Manhattanu. Uz buran pljesak zahtijevala je i obećala u slučaju svog izbora politiku u korist priznanja pobačaja kao ženskog prava. Istodobno je kritizirala ,,diskriminaciju" žena i homoseksualaca kroz slobodu savjesti i vjersku slobodu. Izričito je spomenula u svojoj kritici i otpor Katoličke Crkve zdrastvenoj reformi Obamine vlade koja je uvela prisilu financiranja kontracepcije i pobačaja. Clinton je tražila uklanjanje ovih smetnji jer: ,,Prava moraju postojati u praksi, ne samo na papiru. Zakoni se moraju podržavati realnim resursima". 

Clinton zahtijeva državno financiranje organizacija koje promiču pobačaj 

Clinton je u svom govoru branila ,,seksualno i reproduktivno zdravlje". Eufemizam iza kojega se skrivaju pravo na pobačaj, kontracepciju, umjetnu oplodnju u svim varijantama te rodna ideologija. Isto tako je bivša First Lady tražila državno financiranje organizacija koje promiču pobačaj kao Planned Parenthood. Planned Parenthood koji kao International Planned Parenthood Federation (IPPF) djeluje diljem svijeta, najveća je organizacija za promicanje pobačaja u Sjedinjenim Američkim Državama. 

Supruga Billa Clintona kritizirala je s tim u vezi da postoje takvi koji se prikazuju ,,liderima, ali koji Planned Parenthoodu radije uskraćuju financiranje"

Izvor: kath.net 

1 komentar:

  1. SAD se politicki pretvara u Grcku glede "dinastizacije" politike. Jednako kao sto se u Grckoj nakon pada hunte 1970-ih smjenjuju na vlasti uglavnom dvije obitelji, Karamanlis i Papandreou, i vec smo dosli do unuka, tako i u SAD imamo Bush, pa Clinton, pa Bush, pa Clinton. In the year 2025 cemo valjda imati karuzel unuk Bush vs Čelzi Klinton. Na sadrzaj ne treba trositi rijeci.

    OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)