subota, 23. svibnja 2015.

Obiteljska sinoda: Tajni susret liberalnih biskupa u Rimu
Prenosimo vijest s gloria.tv: 

Na Duhovski ponedjeljak susret će se odabrani članovi europskog episkopata u Rimu kako bi razradili strategije s ciljem izmjene nauka o braku. To je otkrio novinar Jean-Marie Guénois u francuskom dnevniku ,,Le Figaro". Riječ je o vrlo diskretnom susretu ,,reformskih snaga". 

Ideja za susret potječe od heterodoksnog münchenskog kardinala Reinharda Marxa. Održat će se na Papinskom sveučilištu Gregoriana koju vode isusovci. Odabrana publika sastoji se od 50 osoba - to su biskupi uglavnom iz Njemačke, Švicarske i Francuske. Iz Vatikana su samo malobrojne osobe dobile poziv. Cilj susreta je prema ,,Figaru" integracija preljubnika i homoseksualaca u Crkvu. 

1 komentar:

 1. Tema susreta će navodno biti "Kako treba 'uhvatiti' rastavljene ponovno oženjene i homoseksualce".
  Izlaganje će imati dekanica Teološkog fakulteta Chur, gospođa Eva-Maria Faber. Ona je ove godine objavila studiju u kojoj poriče nerazrješivost braka. Potom freiburški svećenik i moralni teolog Eberhard Schockenhoff koji su u svojoj knjizi "Die Kirche und die wiederverheirateten Geschiedenen" zalaže za pripuštanje preljubnika svetoj Pričesti. Osim toga, izlaganje će imati i francuski profesor Alain Thomasset. On drži crkveno Učiteljstvo samo referentnom točkom kojoj je savjest nadređena.
  A na kraju će završnu riječ imati i munchenski kardinal Marx, perjanica liberalnog krila u katoličkoj hijerarhiji.

  U tu bi dvoranu na Gregoriani trebalo ubaciti suzavac! I to Kongregacija za nauk vjere i njezin Pročelnik.

  Kikii

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)