ponedjeljak, 25. svibnja 2015.

Padre Pio - Sv. Franjo XX. stoljeća
Kada je otac Pio umro 1968. godine primao je pet tisuća pisama na mjesec. Primio je tako mnogo pisama koje su fratri sačuvali u spremištu, veličine graže, koje su naknadno izgradili da bi ih imali gdje čuvati. Ima približno oko dva miliona pisama iz cijeloga svijeta. 

Kada je otac Pio čuo o rastućem broju liberalnih svećenika, časnih sestara i laika, kao i otpadnika od katoličkog učenja i smanjenom broju zvanja, čuli su ga više puta kako govori: ,,Bogu hvala da sam star i blizu smrti!Otac Pio je poticao na često izgovaranje molitve: ,,O Isuse, spasi izabrane u času tmine.

I suprotno od onog što su neki govorili, otac Pio nikada nije slavio ,,Novu Misu". 

Umro je 1968., a Nova Misa nije bila objavljena do 3. travnja 1969. godine. Kako je otac Pio bio dobro poznat i tražen zbog svojih nadnaravnih darova od Boga (bio je najfotografiranija osoba svoga vremena), nije iznenađujuće da su o njemu kružile i neke priče koje nisu istinite. Na primjer, naširoko je kružila priča da je otac Pio navodno rekao određenoj osobi ,,Jednog dana bit ćeš Papa", što nikada nije. Osoba kojoj je otac Pio navodno ovo rekao, javno je iznijela u novinama da ovo nije istina. 

Neki su tvrdili da je otac Pio prorekao tri dana tame, što nije istina. Drugi su tvrdili da je otac Pio uvažavao lažne religije, ili se divio onima koji su ih prakticirali. Sve ovo nije istina i nema osnova, i u suprotnosti je sa njegovim osobnim pismima koja pokazuju njegovo apsolutno odbijanje lažne religije i njegov stav o nužnosti katoličke vjere. 

Knjiga ,,Otac Pio: Katolički svećenik koji je činio čuda i nosio rane Isusove na svom tijelu", M.D., 2007. 

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)