nedjelja, 21. lipnja 2015.

Irska i trijumf izvješća ,,Relatio post disceptationem"?,,Yes vote forces Vatican rethink of gay, message' "?

(Rim) Trijumf izvješća Relatio post disceptationem naslovio je Secretum meum mihi. Misli se na "trijumf" iregularnih umetaka u završni dokument Izvanredne biskupske sinode iz listopada 2014. ,,Iregularno" jer točke 50, 51 i 52 o homoseksualnosti i rastavljenima ponovno civilno oženjenima nisu dobile većinu među sinodskim ocima, a papa Franjo je ipak dao da se objave kao dio zaključnog izvješća. Djelo samovolje koje je osnažilo osjećaj da poglavar Crkve unatoč naglašenoj kolegijalnosti brahijalnom silom želi progurati što sinodski oci nisu zaključili u njegovu smislu. 

31. svibnja su irske nedjeljne novine The Sunday Independent objavile članak ,,Yes vote forces Vatican rethink of gay message". Autori, Claire Mc Cormack i Nick Bramhill dovode u vezu irski referendum i Biskupsku sinodu. Irski je narod 22. svibnja na ustavnom referendumu s izrazitom većinom glasao za legalizaciju istospolnog braka. 

Homoseksualnost ,,na dnevnom redu" Biskupske sinode 

The Sunday Independent o tome piše: ,,'Radni papir' za Biskupsku sinodu o obitelji koja će se održati u listopadu objavit će se sljedećih tjedana. Zbog zanimanja diljem svijeta za naš referendum sada su stručnjaci sigurni da će odgovor Crkve na takozvane 'iregularne' odnose - uključujući civilni brak, suživot i istospolne parove - biti na dnevnom redu.

Prema onome što The Sunday Independent piše između redaka, irski rezultat će osmjeliti one snage unutar Katoličke Crkve zbog reakcije na ,,stvarni šok" (nadbiskup Diarmuid Martin iz Dublina) traže nove odgovore. Rezultat glasovanja je pokazao da se sa stavovima ,,konzervativnih" katolika ne mogu pridobiti većine. ,,Sigurno" je doduše također da će na Sinodi doći do oštrog sukoba između ,,liberala" i ,,konzervativaca". 

Što se točno pod tim misli da će ,,iregularnim" odnosi, uključujući i homo partnerstva zbog irskog ishoda glasovanja ,,sigurno" biti na ,,dnevnom redu" Biskupske sinode, ne kažu autori ne pojašnjavanju. Prema naslovu riječ je o ,,intenzivnom promišljanju" katoličkog stava o homoseksualnosti.


Giuseppe Nardi

Izvor: katholisches.info 

3 komentara:

 1. Nema dvoumljenja, sve je kristalno jasno. Onaj koji slavi Boga Oca i Sina i Duha Svetoga stuje Boziju zapovijed: "plodite se i mnozite", a onaj koji postuje svoga "boga" tj. "bozicu" Geju pise tkz. ekolosku encikliku, sramno zloupotrebljavajuci i samo ime sv. Franje Asiskoga i njegove molitve, ne bi li isprao mozak cijeloga svijeta o toboznjoj potrebi spasavanja planete Zemlje, kojoj je najveci neprijatelj toboze covjek, a ne grijeh i onda u svom ludilu promice nesto najodvratnije sto postoji pod kapom nebeskom, grijeh nad grijehom, a to je sodomija, koja je najdirektnija moguca pobuna i izazov samome Bogu.
  Sodomija ne samo da se ruga Bogu Stvoritelju svojom nastranom, neprirodnom rugobom nego najdirektnije negira Boziji nalog "plodite se i mnozite" i direktno ide na ruku "ekolozima" kojima je cilj drasticno smanjiti broj ljudi na zemlji (tj. smanjiti broj "beskorisnih izjelica" koji ugrozavaju "bozicu" Geju) zbog koje su tako uznemireni njeni idolopoklonici, ali tko je Bergoglio da se tome ludilu usprotivi i da grijeh proglasi zlom, a ne gresnika.
  Svakome koji jos imalo vidi razvidno je da sodomitski lobi hara ovim svijetom. Ta gdje je ljudski rod dosao kada i zadnja obrana urusava samu sebe, kada jedan papa sluzi ovako otvoreno Zlome?!

  ZK

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Bravo.Potpisujem od rijeci do rijeci.

   Tomo

   Izbriši
 2. Kaj je to brahijalna sila?

  Vid

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)