utorak, 23. lipnja 2015.

Msgr. Luigi Negri o spontanom okupljanju katolika na trgu svetog Ivana: ,,Narod je ispravno slijedio instinctus fidei"


Lateranska bazilika s jednim dijelom trga svetog Ivana:
,,Obranimo svoju djecu. Dženderizam van iz škola". - Odbacivanje 
progresističkih mitova i minimalističke strategije biskupa. Milijun 
s kojim nitko nije računao. Bijes, zbunjenost, iritacija političke 
ljevice i progresističkih crkvenih krugova.

,,Moj prvi osjećaj je zahvalnost Gospodinu koji je dopustio veliku stvar za život Crkve u Italiji i za život talijanskog naroda". 

Mons. Luigi Negri, nadbiskup Ferrare-Comacchija, među prvim biskupima koji su podržali ideju javne manifestacije s ciljem obrane obitelji i djece, osobito je zadovoljan velikom proslavom obitelji koja je održana 20. lipnja na trgu svetog Ivana (piazza San Giovanni). 

Pratio je cijeli dan tijek manifestacije, na telefonu, s prijateljima koji su bili nazočni u Rimu. 

,,Velika je stvar koja se mogla dogoditi jer se našlo milijun velikih ljudi, milijun velikih srdaca, dakle raspoloženih djelovati, ne dopustivši da ih koče malene alkemije znanstveno-političkih prosudbi.

Manifestacija koja je pripremljena za 18 dana, bez službenih sponzora, pod medijskom tišinom. Postojali su opravdani strahovi o ishodu i o stvarnoj djelotvornosti s političkog stajališta. 

Pa kao da se krenulo u veliku bitku u Lepantu jer se predviđala pobjeda. 

Krenulo se predviđajući poraz. 

Svi, od Poljskog kralja do posljednjeg mazgara primili su pričest in articulo mortis. 

A kao da su oni koji su demonstrirali protiv komunizma na trgovima Gdanjska, Varšave, Krakova ocijenili da postoji određena vjerojatnost da će komunizam pasti. 

Da su razmišljali kao mnogi klerici ili ljudi kulture u Italiji danas, bili bi rekli da je beskorisno ići na demonstraciju jer komunizam neće pasti. 

A pao je zahvaljujući i tim demonstracijama. 
Nasreću, nije bilo ovih računica. 

Narod je ispravno slijedio instinctus fidei, onaj instikt vjere po kojem je narod čekao na izlazu biskupe koji su sudjelovali na Efeškom saboru 431., nametnuvši gotovo manu militari izjavu o Gospi koja je Theotokos, Bogorodica. 

Ovo je također za mene veliko iskustvo katoličkog naroda, laika koji pronalaze smisao vlastitog dostojanstva, smisao vlastite kulture, smisao vlastitog služenja općem dobru za koje je to možda malena gesta, ali koja postaje značajna u kontekstu društvenog života. 

Nisu se svi u Crkvi priključili, postojali su također i suprotni pritisci. 

S obzirom na ovaj narod vjerujem da je kriva prosječnost mnogih prosudbi - kulturnih, političkih, crkvenih - da nisu uspjeli čuti pitanje koje dolazi odozdo. 

Izvor: La Nuova Bussola Quotidiana 

3 komentara:

 1. Nije mi jasno - bitno.net i ostali portali koji trijumfalistički pišu o okupljanju tri babe i dida, ni rič o ovom...

  Ante

  OdgovoriIzbriši
 2. Koja tragedija: narod Božji kao ovce bez pastira!
  Mnogi "pastiri" će za ovu tragediju zažaliti što su se rodili!
  PK

  OdgovoriIzbriši
 3. A "novo milosrdje" je u isto vrijeme (dok se narod Boziji ocitovao U Rimu) u Torinu "molilo heretike pripadnike tkz. Waldensian-ske crkve" da oproste Katolickoj Crkvi: POPE FRANCIS "I ask for forgiveness for the non-Christian attitudes and behaviors, some even inhumane, that we carried out against you. In the name of Jesus Christ, our Lord, forgive us.” !
  http://eponymousflower.blogspot.com/2015/06/pope-francis-embraces-heretical-sect.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+TheEponymousFlower+%28The+Eponymous+Flower%29

  Dakle nakon sto se nije poklonio pred svetim Pokrovom istog dana u istom gradu svetogrdno zlupotrebljava ime Isusa Krista umjesto da hitno doleti u Rim i podrzi narod Bozji. Da mi je znati koje podstanare ima ovaj covjek u glavi?

  ZK

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)