ponedjeljak, 22. lipnja 2015.

Papa koji ne kleči pred Gospodinom?!
Možda zbilja postoji neki razlog zašto Sveti Otac ne kleči pred Svetim pokrovom?! Premda nije riječ o Presvetom Sakramentu, ipak - tko ne bi kleknuo pred takvim svetim simbolom jedinstvene dramatičnosti, simbolom koji otkriva neizrecivu, svetu i tajanstvenu Prisutnost! 

Čak nije bilo predviđeno ni klecalo pred Svetim pokrovom (Sacra Sindone). 
Ovdje posve drukčija slika. 

Neki će reći da slike dovoljno govore. Drugi će reći da usporedbe s prethodnicima nisu dobre. 

O Parkinsonovoj bolesti Ivana Pavla II. govorilo se javno tek kad je umro. O Benediktovoj hipertenziji kada se odrekao papinske službe. No ipak, ako postoji neka bolest, u ovakvom slučaju bi to trebalo reći...jer slike su zbunjujuće! 

Dragi Papa, uz dužno poštovanje prema Vašoj teškoj i odgovornoj službi, ipak bismo trebali znati što Kristov namjesnik misli o ovim važnim stvarima... (premda se ono kaže da nitko živ ne zna što isusovci misle...) 

Molimo se za Svetog Oca i svetu Crkvu! Molimo se da brzo otpočne trijumf Srca Marijina! 

Jedan vjernik 

Broj komentara: 5:

 1. Bergoglio nije kleknuo pred Svetim pokrovom i kao mala isprika je da Sveti pokrov nije Presveti Sakrament, ali on ne prigne koljena ni na svetoj Misi kod pretvorbe - u tom najsvetijem trenutku liturgijskog slavlja.
  Ne treba se više ničemu čuditi što ovaj čovjek uradi, jer on je sve limite već pogazio, njemu ništa nije sveto, on samo slatkoriječivo zavodi narod Božji na put propasti i to još nazivaju "novim milosrđem".

  OdgovoriIzbriši
 2. Pa poznato je da ima problema s koljenima. Uostalom, nije platno Bog da se pred njim kleci.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Neka i bude tako u svezi sa svetim Pokrovom, ali svi svecenici svih krscanskih vremena ukljucujuci i Pape (osim Bergoglia) bi prignuli koljena na svetoj Misi, u najsvetijem obredu, na pretvorbi. Bili smo svjedoci da su papu IP2 kada je bio najbolesniji pridrzavali kod pretvorbe da prigne koljena! Svi osim Bergoglia, jer tko je Spaditelj da "novo milosrdnik" pred njim prigne koljena?!
   ZK

   Izbriši
 3. Klečati može kada pere noge muslimankama i transvestitu?

  Sebastian

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Tocno tako.On koljeno prigiba, itekako prigiba, ali u biranim prigodama, ali pred Kraljem Svemira i Gospodarem svega stvorenoga, nece nikada.Ali sto mi znamo farizeji, zakonoznanci i trijumfalisti, mi ne razumijemo milosrdje.

   Izbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)