utorak, 16. lipnja 2015.

Sandro Magister, najutjecajniji kritičar pape Franje među vatikanistima, sljedeća žrtva čistke
"Novi despotizam u Vatikanu zahtijeva novu žrtvu" komentirao je blog Chiesa e postconcilio izbacivanje Sandra Magistera koji slovi kao "nepotkupljiv i istinski katolik". "Novo milosrđe na djelu i u ovom slučaju bilo bi smiješno kad ne bi bilo zabrinjavajuće" piše tradicionalna talijanska stranica. 

Sandro Magister, katolički novinar, studirao je na Katoličkom sveučilištu u Milanu teologiju, filozofiju i povijest. Od 1974. je vatikanist talijanskog tjednika L'Espresso. Već 41 godinu izvješćuje o Svetoj Stolici i Katoličkoj Crkvi iz prve ruke. Taj je posao vršio tijekom pontifikata petorice papâ. Izvješćivao je čak i o mnogim neugodnim slučajevima i njegova su istraživanja raskrinkala mnoge ljude. Nikada ranije nije bio kažnjavan. Za pape Franje stvari su se promijenile. 

Sada mu je Vatikanska tiskovna agencija povukla akreditaciju do daljnjega. Imao je akreditaciju na neodređeno vrijeme. To mu je priopćio osobno otac Federico Lombardi. 

Ova se mjera protiv novinara dosada vrlo rijetko provodila. 

Premda je kao povod uzeto objavljivanje nove enciklike, svi znaju da je Magister pao u nemilost kod pape Franje puno ranije, a ovaj je povod iskorišten za naplatu računa. Nije tajna da je papa Franjo zlopamtilo. Monsinjora Riccu i njegovu homo prošlost raskrinkao je upravo Sandro Magister. 

Hoće li ovo utjecati na Magisterovu službu - jer što je vatikanist bez akreditacije - ili će L'Espresso sve ignorirati, još se ne zna. Nije isključeno da nezadovoljni prelati Magisteru počnu slati i više informacija nego dosada. 

Izvor: katholisches.info 

2 komentara:

 1. "Novi svjetski poredak" > "nova evangelizacija" > "novo milosrdje" ... to je jako logican i konsekventan slijed da tu nema dileme: sve je to antiteza Krscanstva jednako kao sto je Antikrist antiteza Kristu.
  "Biskup rimski" zapravo cini veliku uslugu onima koji hode za Kristom! On skracuje (ubrzava) vrijeme do onoga sto se podrazumijeva pod apokalipsom, do kraja ove paklene civilizacije smrti, degenerisane tj. sodomitske civilizacije i na tomu mu hvala.
  Sto ce biti s njim samim ne znam, neka mu je Bog milostiv, kao sto se nadam da ce biti milostiv i meni da me ocuva u ovom zlom vremenu, jer bez njegove pomoci mi smo izgubljeni! Dodji Gospodine Isuse Kriste!!!
  ZK

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. ZK, malo bih dopunio ovaj mysterium iniquitatis ("Novi svjetski poredak" > "nova evangelizacija" > "novo milosrdje") sa "novo doba" - "new age" te bi ova paklena osovina zla izgledala:
   "Novi svjetski poredak" > "nova evangelizacija" > "novo milosrdje" > "novo doba"! Sve "divne" novotarije - baš u duhu aggiornamenta!

   Ovu paklenu osovinu jedino može slomiti i u vječni oganj baciti misterium pietatis, zato vapim sa vama ZK: Dodji Gospodine Isuse Kriste!!! Dodji Gospodine Isuse Kriste!!! Dodji Gospodine Isuse Kriste!!!

   Izbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)