utorak, 7. srpnja 2015.

Kršćani iz doline Ninive nisu na gumenim čamcima. Oni su u rovovima
Prisjećamo se izjava koje je u svojoj knjizi Louis R. Sako, katolički bagdadski patrijarh napisao u sjećanje na progon vjernika, na polagani i tjeskobni odlazak muževa, žena i djece, staraca koje nose njihovi bližnji cestama bez sjene i po temperaturama koje se bliže 50 stupnjeva kad su džihadisti, napadači podijelili letke u kojima su upozoravali Nazarene: ili ćete se obratiti ili napustite grad, kazna je bila odrubljivanje glave (sudbina koja je zadesila mnoge na mnogim mjestima). "Između nas i vas bit će samo sablja", stajalo je napisano. 

Danas kaže Sako da nema alternative kopnenoj oružanoj intervenciji jer su zračni napadi potrebni, ali ,,nisu dostatni" da zaustave ISIL. Među tisuću vrijednih stvari u njegovoj knjizi postoji jedna izjava koja je dovoljna da uznemiri uspavanu vjeru na Zapadu. 

Svojem sugovorniku koji ga pita kako je bilo moguće da su Iračani radije sve izgubili nego se odrekli vjere, Sako odgovara": ,,U Iraku je jednostavno nezamislivo zanijekati vlastitu vjeru. To je dio čovjekovog identiteta. 
Vjera kod nas nije spekulativna, to je pitanje ljubavi i privrženosti Kristovoj osobi. Vjera je kao brašno u kruhu, ne može ga se izvući. To je mistično postojanje. Za nas kršćane, vjera je najveća stvar za koju smo se spremni žrtvovati. Vjerovati znači biti". 

Na fotografiji: kršćanska milicija jedinstva zaštite doline Ninive. Oni nisu na gumenim čamcima, oni su u rovovima radi obrane svoje vjere, svoje zemlje i svojih obitelji. 

Izvor: blog Chiesa e postconcilio 

2 komentara:

 1. Naravno da Krscana nema u gumenim camcima, njih bi prognali i iz njih!
  Ovi u gumenim camcima su, generalno, vojska dzihada (vjesto pomijesana sa malo djece i zena) koja se deponuje u Europu za narednu fazu "svetog rata" kada za to dodje vrijeme.
  Oni su u najmanju ruku neophodni za satanski projekat "melting pota" - projekat za unistavanje Krscanske Europe ili, bolje receno, ono sto je od Krscanske Europe ostalo, a u tome im "papa" svesrdno pomaze (zakrabuljen "novim milosrdjem") i to neskriveno od Lampeduze!

  ZK

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Tačno!!! Libija (iz koje sada nadiru "izbjeglice") u Europu preko Lampeduze je do uništavanja Gadafijeve države bila zemlja blagostanja za njene gradjane (istina nije bilo "civilizacijskih" tekovina kao što su npr. alkoholizam, droga, nezaposlenost, kriminal, mortalitet nacije ... i u njoj su posao nalazili radnici, stručnjaci, ljekari ... iz preko 50 država svijeta (uključujući i Hrvatske).

   Danas, nakon procvata uvezene "demokratije", Libija je leglo kaosa i grabeži. Libijci kukaju za Gadafijem i pored nafte, od koje narod nema koristi, izvoze se jedino izbjeglice, taj neophodni element za "satanski melting pot". Onaj koji vidi zna tko piše requiem za Europu (Kršćansku civilizaciju)!

   PK

   Izbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)