srijeda, 29. srpnja 2015.

Mons.dr. Georg May: Kriza pokoncilske Crkve i mi (IV.)
Uništenje moralnog nauka 

Na području moralnog nauka odnosi nisu bolji nego na području nauka vjere. Neugodne se zapovijedi oslabljuju, prešućuju ili uklanjaju. Radi toga neki se služe grubim i finim sredstvima. Isusov se zahtjev, primjerice, prikazuje kao uvjetovan vremenom dok je to vječna istina koja ovdje govori. Crkvi se osporava punina vlasti tumačenja Božjeg zakona nezabludivo i na obvezujući način premda je upravo to jedan od glavnih razloga njezina postojanja. 

Znamo da ljudi u Crkvi, da mi svi zaostajemo za Božjom voljom. Ali nečuveno izokretanje u sadašnjosti nije u tome, nego u oslabljivanju, da i u ukidanju Božje zapovijedi. Da se čovjek ogrješuje o Božju zapovijed kako bi služio čovjekovoj udobnosti. Ako se pak zapovijedi više ne poučavaju u svojoj uzvišenosti i čistoći, onda čovjekovim težnjama nedostaje mjerilo. 


Izvor: Mediatrix brošura iz 1979. godine 

3 komentara:

 1. Ako se vec 1979. godine ovako pisalo (neposredno nakon 2.VK) , kada su se samo kao nejasna sjenka tek ocitovala buduca zla, a javno blacenje Crkve od njenih najpozvanijih visokodostojnika nije bilo lako vidljivo "obicnom" vjerniku, a pogotovo su bile nezamislive sada harajuce odvratne sodomitske gadosti, hule, blasfemije, koje tako bestidno razdiru Crkvu Kristovu sto reci nego da je "novo" doba ("new age") nastupilo u svoj svojoj punini. Ostaje jedino da predstojeci Sinod (za dva mjeseca) zapecati ovo sto "modernisti" - "novo milosrdnici" neskriveno nastoje i buducnost Crkve i svijeta je zapecacena.
  Ako bergoglianci uspiju Zlo ce se konacno objaviti u svoj svojoj sili i ostaje nam samo da prezivimo (tko od "malog stada" bude prezivio) period otvorene, neskrivene, vladavine Zloga do dolaska Gospodina nasega Isusa Krista.
  Preteska vremena dolaze, zato stalno treba moliti da Bog jos ubrza vrijeme i trebamo moliti: "Dodji Gospodine Isuse Kriste. Maranatha". Nema drugoga spasa, samo nas Spasitelj moze izbaviti od Zloga!!!

  ZK

  OdgovoriIzbriši
 2. Dr.Georg May je prorok. Kao da je pisao o današnjem vremenu: o 2014. i 2015. godini.
  Zanimljivo je da ovo podrivanje Crkve traje od Drugog vatikanskog sabora. Mayevi tekstovi to s velikom jasnoćom pokazuju., a neki to kod nas primjećuju tek godinu dvije i otkrivaju toplu vodu i donose krive zaključke. Kao da su upali s nekog posve zaboravljenog pustog otočića u Polineziji i otkrili telefon, a već imamo i mobitele.
  Tekstovi Georga Maya tako su komplementarni s tekstovima mons.Lefebvrea - pa istina je jedna. Tko je želi vidjeti bez uljepšavanja, šminkanja, laži i kompromisa - taj je vidi.
  Mislim da će i nadbiskup Lefebvre i mons.May uskoro doživjeti veliko priznanje. Nadbiskup Lefebvre je doživio k tome i osude, klevete, potom suspenziju i ekskomunikaciju - sjetimo se da ga nije ekskomunicirao papa Franjo, nego Ivan Pavao II. koga kod nas mnogi još veličaju (papa Franjo ga vjerojatno ne bi ni ekskomunicirao), a Georg May je također omalovažavan, ponižavan, držan čudakom.
  Barem ga je papa Benedikt XVI. imenovao monsinjorom - papinskim kućnim prelatom. Šteta da ga nije imenovao kardinalom.

  Kikii

  OdgovoriIzbriši
 3. Kako je bilo na misi u Splitu, nisam mogao doći, imali kakva fotografija

  poz.

  Vicko

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)