četvrtak, 6. kolovoza 2015.

Biskup Andreas Laun: Početak novog progona kršćana
Pomoćni salzburški biskup Andreas Laun želi bolju kulturu razgovora. U intervjuu za ,,Kurier" kritizirao je da su ga pitali ,,jer traže svađu": ,,Što ja kažem, nije moje privatno mišljenje, nego ono što Crkva kaže. A Crkva nije politički korektna. Ako se mene pita, dajem katolički odgovor. No, to ljudi često ne žele čuti.

Msgr. Laun kritizira da šutnja jednog biskupa može biti grješna: ,,Primjerice glede seksualiziranja djece u školama ili glede pobačaja": ,,Za Crkvu je to ubojstvo, u Europskoj Uniji se govori o ljudskom pravu. Usput rečeno: Danas bi se mene vjerojatno pobacilo jer sam rođen sa zečjom usnom i vučjim ždrijelom.

Mnoge stvari za koje se kaže da idu u korak s vremenom Laun označava kao stranputicu ili ,,đavolsko djelo": ,,Za nacionalsocijalizam i staljinizam se nekada držalo da 'idu u korak s vremenom'". 

Kao najveće zlo Laun vidi pokret gender-mainstreaminga s njegovim autoritativnim zahtjevima: ,,Kršćani imaju stavove koji su drukčiji od mainstreama. Ako se više ne smije kritizirati, a da se toga odmah ne izruguje, to je opasan razvoj i kao početak novog progona kršćana.

Izvor: gloria.tv 

4 komentara:

 1. Kršćani su stalno proganjani na razne načine, čak i u obitelji, ali na to gledam da smo time slični ovcama koje pastir tjera u tor, utočište, molitvu i prepuštanje Njemu, Bogu, neka On vodi i pomaže u bezizlaznim situacijama. Glavni problem je u tome što je malo vjere kod kršćana. Boli me vijest o otetom Hrvatu za kojeg bi trebalo moliti pred oltarom dan-noć i postiti, ali treba poticaja, ponajprije od posvećenih, oni slabo pozivaju Božji narod da se proslavi Božja desnica. zašto se kršćani stalno boje.........?

  Hvaljen Isus i Marija

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Tragedija za otetog Hrvata je sto je posla da ga spasava nedostojna osoba, politicarka koja sa pozicija vlasti (u Hrvatskoj) od prvog dana podrzava satansku krvavu politiku njegovih otmicara, koji su vec poharali Siriju u kojoj su Krscani zivjeli u potpunoj slobodi i miru. To znam jer sam bio u Siriji u duzem periodu do pocetka rata, koji jos tamo traje i svakoga dana sam bio na sv. Misi u Katolickoj crkvi koja se nalazi na najljepsem polozaju u biblijskom gradu Laodiceji (koji se sada zove Latakija).

   Samo Bog moze spasiti otetog Hrvata, a ne nekakva politicarka kojoj i ova nesreca sluzi za samopromociju i reklamu pred utrku za mjesto u masonskim UN.

   Izbriši
 2. Ovih dana se nalazim u mogućnosti svaki dan pribivati tradicionalnoj sv. Misi u jednom prioratu Bratstva sv. Pija X. Da, istina je. Tradicionalni katolici koji čuvaju cjelovit nauk svete Crkve već su desetljećima u progonstvu. Progon je počeo nakon II. vatikanskog sabora, a osobito nakon 1969., a onda ojačan nakon 1976. i podivljao nakon 1988.
  Tijekom pontifikata Benedikta XVI. imali smo malenu pauzu...ništa više!
  Stoga danas nije prioritet vikati na papu Franju - svakom iskrenom katoličkom vjerniku koji ljubi svoju Crkvu i budućnost našega naroda trebalo bi biti na srcu pomoći da Svećeničko bratstvo sv. Pija X. dođe u Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Priorat Bratstva najvažnija je stvar 2015. godine. Ništa, ama baš ništa ne može sada zaustaviti modernističko podrivanje vjere u Hrvata kao Bratstvo.
  Sotona će svim silama pokušati to spriječiti....samo promatrajte i vidjet ćete uživo njegove rogove i osjetiti smrad. Sotona će vam vrlo brzo sve ponuditi - samo da ne podržavate Bratstvo! Nevjerojatno, nevjerojatno....
  Zbog toga je Križarska vojna svete Krunice i zagovor onoj koja će smrdljivom palom anđelu satrti glavu preduvjet bilo kakve obnove katoličanstva.

  Kikii

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Oni koji najedanput osjete silnu želju za proširenjem Tradicije, ali samo bez FSSPX-a ili čak protiv, zbilja se moraju priupitati šapće li im to jedan striček koji svijetli, divan je poput anđela, no oni roščići mu provire....ako netko s njim surađuje, ne donisi dobro sebi ni svojoj obitelji.
   Svaka je tradicionalna Misa veliki blagoslov za vjernike, a osobito blago stječu oni koji se bore da se celebracija održi i koji sudjeluju u pripravama, pjevaju u zboru....no druga je stvar kad je to čista sabotaža Bratstva i strvinarenje, zbunjivanje kolebljivih i sprječavanje njihovog pristupanja Tradiciji. To ne može biti djelo blagoslovljeno.

   Kikii

   Izbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)