četvrtak, 13. kolovoza 2015.

Četrdeseta obljetnica dominikanki iz Fanjeauxa
Dana 5. kolovoza Školske sestre dominikanke iz Fanjeauxa (Francuska) proslavile su četrdesetu obljetnicu nastanka svoje Kongregacije. 

Biskup Bernard Fellay, Generalni poglavar Svećeničkog bratstva sv. Pija X. služio je svetu Misu. 

Dan ranije, na blagdan svetog Dominika, četiri postulantice obukle su habit sestara dominikanki, a sedam novakinja položilo je svoje prve privremene zavjete. Četiri sestre izrekle su svoje vječne zavjete. 

Tijekom popodneva biskup Fellay je održao predavanje pred 174 redovnice. 25 sestara koje djeluju u SAD-u nije moglo sudjelovati. 

Ovaj jubilej dao je dobru prigodu za lijepu obiteljsku fotografiju


Ad multos annos!

3 komentara:

 1. U današnje vrijeme, čini se, jedino Tradicija, unatoč progonu, poniženjima, zabranama, svakom vrstom napada, može pružiti ovakve slike.
  Bratstvo i prijateljske zajednice svjetionici su u ovom poludjelom vremenu.
  Iskrene čestitke sestrama dominikankama iz Fanjeauxa (ne zaboravimo da su njihove poglavarice kao i pogavarice druge isto ovako velike zajednice, Kongregacija sestara dominikanki iz Brginolesa, odlučno podržale mons. Lefebvrea u nakani da zaredi biskupe. To im povijest nikada neće zaboraviti.)
  A oni dominikanci koji su napadali Bratstvu - kad vide istinske dominikanke i dominikance - trebali bi se upitati što je s njihovim redom danas u Hrvatskoj i da su normalni, radi li bi na njegovoj reformi i življenju dominikanske karizme, a ne bi napadali Tradiciju. Obnovili bi služenje dominikanskog obreda koji ni Tridentinum nije ukinuo - a ne bi služili ova moderni, jadni i bijedni obred.
  Sveti Dominiče i svi sveti dominikanskog reda - molite za nas i dajte nam snage ustrajati u borni protiv novh albigenza, katara i bogumila!

  Kikii

  OdgovoriIzbriši
 2. Lijepo je da ste objavili ovaj članak. Ovo je prava, velika tradicionalna zajednica s puno zvanja i s ogromnim apostolatom.
  Neki tamo predstavljaju tradicionalne institute od po tri svećenika, i to isposvađana...pa neke časne od 5 sestara....i uvijek tako, a zaobilaze časne dominikanke koje imaju dvjesto redovnica.

  Marie-Claire

  OdgovoriIzbriši
 3. Prekrasne fotografije! Bog vas blagoslovio!

  RR

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)