četvrtak, 20. kolovoza 2015.

Molitva Djevici Mariji od sv. Bernarda iz Clairvauxa
Ako navale na tebe valovi kušnje, ako udariš na grebene nevolja, pogledaj na zvijezdu, zazovi Mariju. 

O ti, čovječe, koji vidiš, da na tom svijetu više ideš kroz bure i oluje nego li hodaš po zemlji, ne odvrati očiju od sjaja ove zvijezde, ako nećeš da te oluja potopi. 

Ako navale na tebe valovi kušnje, ako udariš na grebene nevolja, pogledaj zvijezdu, zazovi Mariju. 

Ako te bacaju tamo amo valovi oholosti, častohleplja, ogovaranja, zavisti, pogledaj na zvijezdu Mariju. 

Ako li potresa lađicom tvoje duše srdžba ili lakomost ili podražaj tijela, pogledaj na Mariju. 

Ako si zbunjen radi strahota opačina, smeten radi prljave savjesti, preplašen od strahota suda Božjega, ako se počinješ daviti od žalosti i upadaš u ponor očaja, misli na Mariju. 

U pogibeljima, u tjeskobama, u sumnjama, misli na Mariju, zazivaj Mariju. 

Neka ti ne odlazis usta, neka ti ne odlazi sa srca; i da postigneš zagovor njezine molitve, ne ostavljaj primjera njezina života. 

Nju slijedeći nećeš zalutati; Njoj se moleći nećeš očajavati; na Nju misleći nećeš zalutati; dok te Ona drži nećeš posrnuti; dok te Ona štiti ne trebaš se bojati; dok te Ona vodi nećeš se umoriti; ako ti je Ona milostiva stići ćeš cilju i tako ćeš na sebi iskusiti, kako je s pravom rečeno: ime je Djevici Marija. 

3 komentara:

 1. Svim članovima i svim simpatizerima FSSPX , želim sretan i blagoslovljen blagdan našeg zaštitnika SVETOGA PIA X . Robelar

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Mi blagdan sv.Pija X. slavimo 3.rujna.
   Svoj tradicionalnoj braći i sestrama sretabn blagdan Bezgrješnog Srca Marijina koji se slavi 22.kolovoza.

   Kikii

   Izbriši
  2. Tako je, po tradicionalnom kalendaru sv. Pio X. slavi se 3. rujna. Rjesenje da izbjegnemo ovakve greske jest da se prebacimo na tradicionalni kalendar i da prestanemo pratiti NO kalendar.

   Hubert

   Izbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)