ponedjeljak, 31. kolovoza 2015.

Negda smo ih nazivali crkvenim kneževima
Čitamo i prevodimo iz dnevnika La Croix od 25. kolovoza. 

Podsjećamo vas da je kardinal Levada kao pročelnik Kongregacije za nauk vjere, u trenutku konkretizacije kanonske regularizacije FSSPX-a u posljednjem trenutku takozvanoj Preambuli dodao neočekivani dodatak koji je mons. Fellaya doveo do toga da ne potpiše dogovor koji se činio već zaključenim, nakon što je Benedikt XVI. povukao ekskomunikacije i nakon što su završeni bilateralni razgovori sa Svetom Stolicom. 


Cardinal William Levada
(Hawaii Police Department)
Kardinal Levada je izrazio žaljenje zbog onoga što se dogodilo u ponedjeljak 24. kolovoza, kada je uhićen zbog vožnje u pijanom stanju. 

"Žao mi je zbog moje grješke. Namjeravam nastaviti sa suradnjom s vlastima", tvrdi bivši nadbiskup Los Angelesa u priopćenju koje je proširio Hawaii Tribune Herald. 

Lokalni tisak piše da je kardinal Levada, 79 godina, u četvrtak 20. kolovoza uhićen za upravljačem svojeg automobila na cesti Kailua-Kona na Havajima. 

Policija ga je pustila nakon što je platio kauciju od 500 dolara. 

Slučajem će se pozabaviti američko pravosuđe 24. rujna. Umirovljeni biskup San Francisca, kardinal Levada, bio je pročelnik Kongregacije za nauk vjere od 2005.-2012. i istodobno predsjednik Međunarodnog teološkog povjerenstva. 

Izvor: blog Chiesa e postconcilio 

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)