subota, 22. kolovoza 2015.

Posvetna molitva i djelo zadovoljštine Bezgrešnom Srcu Marijinu
Posvetna molitva Bezgrešnom Srcu Marijinu 

Bezgrešna Majko Božja i Majko Crkve! 

Posvećujemo Ti sebe osobno, svoje obitelji, našu nadbiskupiju i cijelu Crkvu. Tvojoj osobitoj zaštiti izručujemo svoj narod i svoju domovinu. 

Milosrdna zagovornice, izmoli svijetu novi očiti dolazak Duha Svetoga, da vihor milosti prostruji kroz sve savjesti i da se zemljom razlije posvećenje i dobrota. Ljudi su izmučeni mržnjama, nepravdama, grijesima. Velika posrednice milosti, izmoli cijelom čovječanstvu svjetlo Duha Svetoga da ga On izvede na prave putove pravednosti i slobode u miru i ljubavi. 

Čvrsto odlučujemo da ćemo živjeti po svom krsnom zavjetu ljubavi i kajemo se za sve grijehe kojima smo uvrijedili Boga, ranili Crkvu Božju, nanijeli nepravdu bližnjima i ponizili svoje ljudsko dostojanstvo... 

Ponizna Djevice i Kraljice svijeta, uzmi u svoje ruke i u svoje srce naš život i sudbinu svih ljudi, Tvoje djece i naše braće! Vodi nas k Srcu svoga Sina i Spasitelja našega Isusa Krista da u njemu nađemo oproštenje i mir, a poslije zemaljskog putovanja da uđemo u vječnu radost Presvetog Trojstva. Amen. 

Djelo zadovoljštine Bezgrešnom Srcu Marijinu 

Presveta Djevice i preljubazna Majko Isusova i Majko naša! 

Puni djetinje ljubavi i sućuti dolazimo k tebi sa željom da te svojom ljubavlju i zahvalnošću utješimo i zadovoljimo ti za sve uvrede kojima zaslijepljeni grešnici probadaju tvoje majčinsko srce. Oprosti svim bijednim ljudima, a i nama, koji smo također toliko puta vrijeđali tebe i božansko Srce tvoga Sina. 

Primi našu zahvalnost, našu vjeru, naše pouzdanje i našu ljubav, za sve one koji su ti nezahvalni, koji su nevrijedni, koji se ne uzdaju u te i ne ljube te. Da zadovoljimo za te uvrede i nezahvalnosti, rado primamo iz Božje ruke sve životne poteškoće i žrtve i sve to prikazujemo tvom bezgrešnom srcu za obraćenje grešnika. Otvori nam probodeno srce svoje da u njemu nađemo utočište i spas. Učini da ne vrijeđamo više dragoga Boga, koji je već previše uvrijeđen. 

Daj da po zaslugama tvoga srca ostanemo vazda vjerni tvojemu božanskom Sinu i da nasljedujemo tvoje bezgrešno srce u čistoći, u poniznosti, u dobroti, u ljubavi prema Bogu i bližnjemu. 

Bezgrešno Srce Marijino, budi nam utočište sada i na čas smrti naše. Amen. 

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)