nedjelja, 16. kolovoza 2015.

Zaustaviti progon kršćana: kip Gospe Fatimske dolazi u Siriju
(Fatima/Damask) Kip Gospe Fatimske će ići u Siriju gdje hara nemilosrdna borba za vlast i brutalni progon kršćana kako bi se pobijedio fanatizam. Broj kršćana u ovoj bliskoistočnoj zemlji se od početka borbi 2011. godine smanjio za 30%. 

Kip Djevice i Majke Božje Marije nalazi se u poznatom portugalskom svetištu gdje se Majka Božja Marija 1917. ukazala djeci pastirima. Dana 7. rujna bit će odnesen u Siriju s ciljem da se zaustavi "fanatizam i netolerancija" zbog kojih pate kršćani ove zemlje. 

"To je bitno zbog velike ravnodušnosti međunarodnih institucija" prema zemlji orijentalnih kršćana. Ovim riječima je biskup Antonio Marto iz biskupije Leiria-Fatima obrazložio ovu inicijativu. 

Odgovor na poziv biskupa Bliskog Istoka 

"Time odgovaramo na poziv biskupa Bliskog Istoka koji su svjedoci uništenja zajednica", rekao je biskup Marto i podsjetio na žaljenje pape Franje zbog progona kršćana u Siriji i Iraku. 

Prema izvješćima Katoličke Crkve u Siriji nemilosrdni rat je od 2011. godine smanjio broj kršćana za 30%. Kršćane progone, protjeruju i ubijaju Islamska država (IS) i drugi džihadisti. 

"Netolerancija i fanatizam" džihadista pogađa poglavito progonjene kršćane, kaže biskup aludirajući na napredovanje Islamske Države (IS). 

Biskup Marto je u svojoj propovijedi potaknuo katolike koji su se okupili na tradicionalnom hodočašću u Fatimi da progonjenim kršćanima posvete posebnu pažnju i da se mole za okončanje progona. 

Izvor: katholisches.info

1 komentar:

  1. Bogu hvala! Molimo se za progonjenu bracu i sestre. Strasno je promatrati njihov progon.
    Majka Bozja Fatimska moze uciniti cudo i zaustaviti progon!

    Kikii

    OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)