srijeda, 16. rujna 2015.

Die Zeit izvješćuje: ,,Pobuna protiv Franje"
Visokopozicionirani klerici u Vatikanu bune se protiv najnovije odluke pape Franje o poništenju braka. Predbacuju mu da se odrekao važne dogme. 


Prevršio je mjeru. Za tri tjedna dolaze katolički biskupi iz cijeloga svijeta u Vatikan kako bi se na Sinodi posavjetovali o budućem usmjerenju svoje Crkve. Klerici će u Rimu pronaći aparat koji je papi u konačnici objavio rat. U svetim odajama Kurije kruži dosje u kojemu su sustavno navedeni Papini grijesi. ,,Franjo je skinuo masku", kaže visoki prelat u Vatikanu. 

Okidač za ovo što se smireno može nazvati pripravom organiziranog otpora protiv Franje, jest najnovija odluka sedamdeset osmogodišnjeg Argentinca. S dokumentom koji je objavio, a koji omogućuje lakše i brže poništenje crkvenog braka, doveo je Crkvu pred gotovu stvar. Mitis Iudex Dominus glasi naslov edikta, to treba biti blagi sudac Isus. Ali o blagosti koju Franjo želi pružiti vjernicima koji su u sukobu s crkvenim uredbama, u Kuriji ne može biti govora. Mnogi monsinjori koji nominalno sjede na glavnim mjestima Opće Crkve su izvan sebe. 

1 komentar:

  1. Mnogi mediji su ovo prenijeli. Čini se da dosje postoji i da kruži Kurijom.

    Kikii

    OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)