petak, 18. rujna 2015.

Geja umjesto križa - obožavanje Majke Zemlje?


Nedjeljna Misa u Saint Etienneu: Majka Geja

(Pariz) Od 28. do 30. kolovoza u gradu Saint Etienne, biskupskom sjedištu istoimene francuske biskupije, održao se ,,Kršćanski ekološki susret" čije su se teme vrtjele oko zemlje i ekološke enciklike Laudato Si' pape Franje. Susret je organizirala biskupija Saint Etienne, crkveni list La vie, katolička udruga Service National Famille et Societé i Francuska biskupska konferencija. Središnja tema bila je: ,,Ekološko obraćenje", prenosi Riposte Catholique

Na ,,Ekološkom susretu" pojavilo se mnogo socijalističkih poznatih osoba: bivša ministrica Corinne Lepage i sadašnja predsjednica stranke Rassemblement citoyen-Cap21, stranke koju su utemeljili socijalisti, zeleni i lijevi liberali 2014. godine radi ,,ekologije, humanizma i participativne demokracije"; Jo Spiegel, gradonačelnik Kingersheima u Elzasu i predsjednik pokrajine Rhin-Rhone; Benoit Leclair, dopredsjednik pokrajine Rhone-Alpes i glasnogovornik francuskih Zelenih o energiji i klimi; ili militantna eko-aktivistica i lijeva protivnica globalizacije Genevieve Azam koja je bila voditeljica susreta. 

Grupna dinamika, poznati ljevičari i kritika globalizacije 

Biskup Lebrun

Program je djelovao kao šezdesetosmaški nostalgikum: beskrajne diskusije u mnogobrojnim skupinama, kolaži, slikanje, slaganje, grupni ,,procesi", međureligijski elementi, mnogo ljevičarske kritike globalizacije za ,,novi svijet". Središnja natuknica ,,Ekološko obraćenje" uzeta je iz ekološke encklike pape Franje.

U nedjelju 30. kolovoza u okviru ,,Ekološkog susreta" održana je sveta Misa s elementima koji su strani liturgiji. Uz mnoštvo svećenika sudjelovao je u tome i biskup Dominique Lebrun. Djelomično je umjesto križa u središtu stajao globus koji su sudionici sami izradili i oko kojega su se svi okupili stvarajući krug, uključujući i biskupa i svećenike.

Biskup Dominique Lebrun je stajao s mitrom, biskupskim štapom i misnicom skupa sa svećenicima u misnicama oko globusa. Svećenik desno na slici drži misal u ruci.

Jesu li se u nedjelju 30. kolovoza u Saint Etiennu klanjali Geji, Majci Zemlji - poganskom božanstvu? Je li kod ove dvojbene liturgije riječ o oproštajnom daru biskupa Lebruna biskupiji Saint Etienne?

Biskupa Lebruna je 10. srpnja papa Franjo imenovao nadbiskupom Ruoena i primasom Normandije. Biskupija Saint Etienne trenutačno je službeno vakantna.

Izvor: katholisches.info 

4 komentara:

 1. Glupo mi je upozoravati i pisati po tradicionalnim blogovima o novom poganizmu . Kako su si prostrli tako će i leći . Što siju to će i žeti . Onaj koji ima uši već je čuo , a tko oči vidio je . A tko nije ni neće . Sve više uviđam da ja i ovakvi više nismo iste vjere . Ovo definitivno nije vjera mojih djedova ni baka , moga pokojnog oca i pokojne majke .Kad bih ju prihvatio mislim da se ne bih više mogao veseliti susretu s njima . Radije se okrenimo dolasku msgr. B . Fellaya . To mi daje snagu i volju sljediti Isusa . To me učvršćuje u vjeri . Brojim dane da ga uživo vidim . Da vidim pastira koji obilazi svoje malo stado . Pastira koji brine i za jednu ovcu , a ne samo za 99. Pastira , a ne najamnika . Kome nije teško doći zbog nas par u skromnu štalicu češkog doma . Poniziti se i biti ponižen , doći služiti a ne biti služen .

  OdgovoriIzbriši
 2. Volio bih Roberte da malo razradiš temu po pitanju dokumenta Humanum Genus od pape Leona XVII, što od vizije, do dokumenta koji je napisan i što u njemu piše, te povežeš sa Gospinom plavom knjigom (don Gobi) i uočiš tko su danas najznačajniji masoni. Evo linka

  http://www.rotaryfirst100.org/history/famous/#.Vf1zU9_tlHw

  OdgovoriIzbriši
 3. http://www.rotaryfirst100.org/history/famous/honorary.htm#.Vf1zpd_tlHw

  bolje ovdje vidjeti.....znam da će vas šokirati.

  OdgovoriIzbriši
 4. Ovaj ,, veliki svečenik " ljubi zemlju . On ljubi svijet i njegov sjaj . Sam Isus na više mjesta kaže da će i nebo i zemlja uminuti . Znači da taj ljubi prolaznost . Kad ljubi geju možda je gej . Robelar

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)