ponedjeljak, 21. rujna 2015.

Je li se moglo naći prikladnije mjesto za oltar?


Oltar kojim dominira lik komunističkog
argentinsko-kubanskog gerilca, političara,
višestrukog brutalnog ubojice
i lažnog junaka Ernesta Che Guevare

Che Guevara potječe iz argentinske građanske obitelji španjolskih, baskijskih i irskih korijena. Rodio se 1928. godine. Završio je studij medicine. Kasnije je postao žestoki antiimperijalist i marksist i priključio se pokretu koji je pod vodstvom Fidela Castra izvršio revoluciju na Kubi gdje je nakon pobjede komunista obavljao visoke službe. 

1965. godine je napustio Kubu i otišao u Afriku pokrenuti Afričku revoluciju, a potom u Boliviju, opet bezuspješno, gdje je uhvaćen i odmah pogubljen. 

Mladima diljem svijeta suptilno je nametnut kao ikona, mit, junak, zaštitnik slabih i poniženih. 

U stvarnosti je bio krvoločni ubojica. Odgovoran je za mučenje i smaknuća bezbrojnih ,,neprijatelja revolucije": jasno je da su toj skupini pripadali i svi svećenici i vjernici katolici. Bio je okrutni komunist kojemu je bio cilj stvaranje brutalnog bezbožnog režima. I sam je hladnokrvno izvršavao smaknuća. 

Cheove rečenice: 

,,Ovdje u kubanskoj džungli živim i žeđam za krvi". 

,,Volim mržnju, treba stvoriti mržnju i netoleranciju među ljudima jer to ljude čini hladnima i selektivnima i pretvara ih u perfektne strojeve za ubijanje.

Je li ovo dostojno mjesto za celebraciju Kristove Kalvarijske žrtve? 

1 komentar:

  1. Još je papa Benedikt celebrirao na oltaru postavljenom na posve suprotnoj strani Trga Revolucije. Ne znam zašto se uopće odlazi na Kubu i u komunističke, diktatorske zemlje gdje se katolici još uvijek progone, bacaju u tamnicu , ali i muče i ubijaju?! I prigodom posjeta pape Franje režim je dao uhititi mnoštvo "disidenata". Komuniste treba opet sve ekskomunicirati i zabraniti im primanje sakramenata: i kolovođe i glasače!

    Che je bio obični komunistički krvnik. Kada je svijet počeo uviđati koliko je besmislen i luđački komunizam i staljinizam, masonerija pronalazi novog "idola" kojeg može ponuditi mladima da ih zaludi - jer Staljin nije mogao nikoga više zadiviti - pronalaze jednog od luđaka i ubojica koji do danas predstavlja lažnog idola. U komunizmu, masoneriji, Novom svjetskom poretku sve je lažno, izmišljeno, ušminkano...nigdje kapljica dobra.
    Koliko samo Katolička Crkva ima velikih i svetih uzora - od prvih stoljeća do danas. No dopuštamo da nas neprijatelji Crkve zasipaju crnim legendama o Crkvi, a promoviraju bandite, ubojice i luđake kao velike uzore.

    Kikii

    OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)