petak, 4. rujna 2015.

Lutherova biblija se ne smije držati Svetim pismom (I.)
Lutherov prijevod Biblije postao je legendom i igrao je značajnu ulogu kod temeljitog uništenja crkvenih struktura u Njemačkoj i drugdje. Često se ova Lutherova biblija držala zbiljskim "Svetim pismom" i tako je uzimana kao temelj za prijevode na druge jezike, međutim, gotovo nijedna knjiga u svjetskoj povijesti nije toliko precjenjena kao "Lutherova biblija".

Činjenica je: Lutherova biblija ni približno nije prvi prijevod Biblije na njemački jezik. Na koncu, tada je kršćanstvo postojalo već tisuću godina u njemačkim zemljama. Već i sama predodžba da su Nijemci čekali tisuću godina Luthera da im prevede Bibliju bez ikakvog je uporišta i posve je šašava.

Lutherov prijevod ima tisuće dijelom teških pogrješaka koje mijenjaju značenje koje se zbog idolopokloničkog odnosa prema "Lutherovom pismu" prenose do u današnje vrijeme i ne ispravljaju se. Luther je Bibliju svjesno iskrivio na mnogim mjestima kako bi promicao svoje krivovjerno viđenje kršćanske vjere. Isto je tako Luther svojevoljno promijenio biblijski kanon kako bi promijenio smisao Biblije.

U suprotnosti s legendom koja se prenosi stoljećima, Luther nije imao strahopoštovanje prema Svetom pismu. Kada je govorio o "sola Scriptura", mislio je na svoj prijevod. Lutherov patološki egocentrizam prenio se i na njegov prijevod. Cijeli prijevod pokazuje više njegov bolesni duh, nego zbiljsku Božju objavu u Svetom pismu.

Crkva je zabranila Lutherovu bibliju i zabranila je katolicima da je posjeduju. To je bitna činjenica koja vrlo jasno govori protiv Lutherova pisma. Ne postoji knjiga kojom se više zlostavljalo katolike kao s Lutherovom biblijom. Već i široko proširena bolesna predodžba da Biblija svjedoči protiv nauka Crkve jest agitacija koja potječe od Lutherove biblije.

Izvor: gloria.tv 

1 komentar:

  1. U Priručniku kršćanskog nauka iz 1945. godine piše : ,, Crkva zabranjuje čitanje protuvjerskih i nećudorednih knjiga , jer su one i te kako velika prigoda za grijeh ." Kad bi danas pregledali kućne biblioteke našlo bi se tu raznog smeća , od sanjarica , horoskopa , hari potera , new age literature , a najmanje svetih knjiga kako su ih zvali naši stari . Takve stvari je najbolje zapaliti uz molitvu , a ruke oprati nakon toga u svetoj vodi . Isto rimokatoliku nije dozvoljeno imati protestantsku ,,bibliju " NITI JU ČITATI . Svaku bi takvu trebalo predati svečeniku . Ne znam znaju li oni još uvijek što sa njom . Robelar

    OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)