ponedjeljak, 7. rujna 2015.

Posjet Gospina kipa Siriji "odgođen" zbog sigurnosnih razloga


Kip Gospe Fatimske tijekom
posjeta Libanonu

(Damask) Čak ni Majka Božja nije sigurna u Damasku? Kako je objavio rektor Marijanskog svetišta u Fatimi, putovanje kipa Majke Božje Fatimske u ratom opustošenu Siriju odgođeno je na neodređeno vrijeme zbog sigurnosnih razloga. 

Carlos Cabecinhas je obznanio u priopćenju za tisak da je Grgur III. Laham, patrijarh Antiohije i cijeloga Istoka izjavio u svojem pismu da se stanje prošlih dana u Damasku pogoršalo. 

Poglavar s Rimom ujedinjene melkitske grkokatoličke Crkve napisao je da "ne drži prikladnim da Gospa Fatimska u ovome trenutku" pohodi Damask. Stoga je molio za odgodu do "prikladnijeg trenutka". Posjet Marijinog kipa bio je planiran od 7.-9. rujna. Zbog molbe melkitskog patrijarha, kaže Carlos Cabecinhas, posjet Majke Božje Fatimske neće se održati kao što je planirano, nego će se odgoditi. 

Posjet je bio najavljen 12. kolovoza kako bi se "s progonjenim kršćanima Bliskog Istoka izrazila solidarnost i blizina". 

Tekst: Giuseppe Nardi 
Izvor: katholisches.info 

1 komentar:

  1. Blažena Djevica vrlo je moćna. Na spomen njezina imena pakao se zatrese.
    Ona može zaustaviti ratove i spriječiti propast naroda.
    Njezinu se Srcu u ovom teškom vremenu valja uteći: njemu treba posvetiti vlastitu obitelj, narod i svijet. Njezinu Srcu Sveti Otac treba posvetiti Rusiju.

    Kikii

    OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)