četvrtak, 8. listopada 2015.

Centralni komitet njemačkih katolika vrši pritisak na papu Franju i zahtjeva poseban put




Povodom Obiteljske sinode koja je počela u nedjelju, Centralni komitet njemačkih katolika ponovno iznosi svoje zahtjeve sa mogućnošću njemačkog posebnog puta i to čak proglašava ,,mjerilom" pontifikata pape Franje: 

,,Mjerilo za 'pastoralni zaokret' koji je proglasio papa Franjo bit će, dobiva li dotična Biskupska konferencija manevarskog prostora da za svoje područje nadležnosti razvije i definira primjerene standarde kako pastoralno osoblje sukladno Evanđelju postupa s ljudima koji nisu uspjeli u svom braku." 

Nepodnošljivo je da jedno njemačko laičko vijeće ovakvim drskim tonom i uobraženošću postavlja takve zahtjeve Papi. 

Nakana je očita; u međuvremenu bi trebalo biti jasno da njemačko izaslanstvo (kardinal Marx, nadbiskup Koch, biskup Bode) ne mogu nametnuti svoje liberalno usmjerenje sveopćoj Crkvi. Prevelik je otpor iz Poljske, Afrike i drugih krajeva. 

Sada njemačko liberalno katoličanstvo pod svaku cijenu pokušava učiniti Njemačku što autonomnijom od Crkve u svijetu. Tako bi Marx & Co. mogli prekrajati Crkvu u Njemačkoj po svojem nahođenju. 

U ovoj nakani i njemačko izaslanstvo na Obiteljskoj sinodi podržava Centralni komitet njemačkih katolika: ,,Mi smo zahvalni da možemo znati da smo u ovom pitanju (oko autonomije) jedinstveni s trojicom biskupa i nadbiskupa koji sudjeluju na Sinodi za Njemačku biskupsku konferenciju", izjavljuje ZdK. 

Ako bi to uspjelo, bila bi to katastrofa za katoličku vjeru u Njemačkoj. 

Njemački liberalni katolicizam otvoreno odbija mjerodavne sadržaje katoličkog Učiteljstva. Oni ga žele zamijeniti zbrkanim teorijama njemačkih teologa. Više autonomije značilo bi de facto shizmu Katoličke Crkve u Njemačkoj. Više autonomije dovelo bi do okupacije Crkve od sveučilišnih teologa koji ne služe Crkvi nego svom vlastitom hibrisu. 


Izvor: mathias-von-gersdorff.blogspot.com 

2 komentara:

  1. ,, Prevelik je otpor iz Poljske , Afrike i drugih krajeva . " Koliko vidim iz naših krajeva nije baš prevelik otpor. Politika , nemoj trčati pred rudo . ,,Ako bi uspjelo , bila bi to katastrofa za katoličku vjeru u Njemačkoj ". Ne znam zašto . Oni i u ovakvoj sizuaciji imaju svakodnevnu TLM ZA RAZLIKU OD NAS . Robelar

    OdgovoriIzbriši
  2. Ako pastir služi ovcama, razumljivo je da ovce trebaju slušati. Ali ako pastir prepusti svoju pastirsku palicu ovcama, zašto je onda čudno što pastiri igraju, kako im ovce dirigiraju. Taj štap su pastiri zamijenili prolaznim stvarima ovoga svijeta. Sada im s jedne strane, ovce prijete njihovim štapovima, a s druge strane svijet zastire oči svojim bogovima. Čemu se onda čuditi?! Lj

    OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)