nedjelja, 11. listopada 2015.

Čudno: liberalni katolici na Sinodi sada upozoravaju na raskole


Christoph Schönborn

(Rim) Pošto su mjesecima agitirali protiv katoličkog nauka o braku, obitelji i spolnosti prevodeći prave kampanje, progresisti na Sinodi upozoravaju na opasnost podjela i strančarenja. 

Nakana je očita: oni žele konzervativnim krugovima i medijima gurnuti krivicu za zatrovanu atmosferu na Sinodi. A zapravo su liberalni katolici à la Marx i Kasper odgovorni za to. 

Najveću zabrinutost zbog mogućnosti podjelâ izrekao je i kardinal Christoph Schönborn iz Beča. 

Samo da podsjetimo: mjesece koji su prethodili Sinodi Bečki nadbiskup je iskoristio za vođenje prave propagandne bitke za prihvaćanje homoseksualnih partnerstava

Sada se Kardinal pokazuje začuđenim da može doći do raskola. 

Takvu bezobzirnost i ravnodušnost ne bi se trpjelo ni u gospodarstvu, ni u politici. 

U svakom slučaju su se liberalni katolici u prvom tjednu Sinode potrudili ne provocirati stalno i osobito ne velikom prisutnošću u medijima s ekstravagantnim tezama o homoseksualcima, rastavljenima ponovno civilno oženjenima itd. 

Možda žele svoje ,,reforme" (u biti je posrijedi ukidanje katoličkog Učiteljstva) u svojim biskupijama na svoju ruku implementirati nakon završetka Sinode - a da ne budu u fokusu svjetske javnosti. 

Parola koja sada vrijedi, čini se, glasi ,,uspavati konzervativne krugove"


Izvor: mathias-von-gersdorff.blogspot.com 

1 komentar:

  1. Najveći problem čovjeka, a onda i čovječanstva je licemjerje. Ako je u meni nešto trulo, radije ću zaogrnuti grimizom i zlatom i odavati dojam sklada, nego iz sebe očistiti trulež! I šta se na posljetku dogodi? Ima li i jedan čovjek, doista čovjek, koji će onomu komu treba, reći istinu, a ne uvijek se kriti iza nekih privida i obzira. Čemu nas oni mogu poučiti i kakvo poštovanje zavrjeđuju kada javno ogovaraju i kleveću jedni druge (ali naravno, uvijek dvosmisleno). Među onima koji bi nam trebali biti uzori u ljubavi, vlada očita mržnja i netrpeljivost. Doista, skoro su nestali oni koji nam trebaju donositi Krista. Njihove ruke, iako posvećene, uvelike su okaljane! O, Kriste, molim te dođi! Jer Tvoji pastiri raspršiše stado Tvoje! Dođi Pastiru Vječni, saberi i spasi nas! Amen! Lj

    OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)