utorak, 20. listopada 2015.

Je li bečki nadbiskup, kardinal Christoph Schönborn šef-manipulator na SinodiBlog Sinode


Opat benediktinske opatije St. Ottilien Jeremias Schröder OSB sudjeluje na Obiteljskoj sinodi u Vatikanu. Za katholisch.de (katholisch.de nije katholisches.info; napomena prevoditelja) redovito izvješćuje iz sinodske dvorane. 

,,Sotonin dim u sinodskoj dvorani" 

Govori sudionika na Sinodi tako su različiti kao i njihovo podrijetlo i njihovi karakteri. Ima drvenih čekića - jedan govori o ,,Sotoninom dimu u sinodskoj dvorani" - ali ima i mačeva: jedan američki crkveni vođa kaže nekoliko formalno dotjeranih rečenica o čestoj želji za regionalnom nadležnošću, ,,ponekad odviše snažno iznesenoj" i o Erazmu Roterdamskom. A tek se na kraju zamijeti, ako se uopće zamijetilo, da je tu na tužan način jednom moćnom sinodskom ocu predbačeno da je drugi Martin Luther. Blagoslovljeni su ljudi kao kardinal Schönborn kojemu uspijeva prihvatiti kontroverznu izjavu i pohvaliti je, ali je onda tako obrnuti da cijela Sinoda iza nje može stajati. Prema zaključenju Sinode će to vjerojatno još češće uspjeti, također i kod posve velikih pitanja. 

Jeremias Schröder OSB 

1 komentar:

  1. Opasan igrač taj Schonborn. A uvijek u Međugorju...
    Mate

    OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)