ponedjeljak, 19. listopada 2015.

Je li pokleknuo i kardinal Müller? Crni oblaci se zgušnjavaju...
Radio Vatikan prenosi: 

Kardinal Müller: Pričest za ponovno oženjene moguća u pojedinim slučajevima 


Kurijalni kardinal Gerhard Ludwig Müller prema medijskim izvješćima ne isključuje Pričest za rastavljene ponovno oženjene u ,,pojedinim ekstremnim slučajevima"

Doduše se ne može dopustiti opće pripuštanje Pričesti za takve vjernike, rekao je prvi čovjek vatikanske Kongregacije za nauk vjere u razgovoru za magazin Focus. U određenim slučajevima može pak ,,postojati pripuštanje na području savjesti"

Tako on vidi i dokument ,,Familiaris consortio" (odlomak 84) Ivana Pavla II. iz 1981. godine. 

,,O ovome smjeru može se nastaviti s promišljanjem" rekao je njemački Kardinal. Napredovati se pak u svakom slučaju treba ,,prema stajalištima koja se teološki mogu opravdati"

Kardinal Müller sudjeluje na Svjetskoj biskupskoj sinodi koja trenutačno zasjeda u Rimu kao pročelnik Kongregacije za nauk vjere. Pripada njemačkoj jezičnoj skupini u kojoj su zastupljeni gotovo svi sinodski oci koji su došli iz Njemačke i Austrije, među njima kardinali Walter Kasper, Reinhard Marx i Christoph Schönborn. 

Izvor: de.radiovaticana.va 

Broj komentara: 5:

 1. Ogledni primjer neokonzervativaca - moramo ići sa strujom, samo malo manje nego progresivisti.

  PR

  OdgovoriIzbriši
 2. Žalosno. No kod neokonzervativaca ništa nas ne može i ne smije začuditi....nažalost!

  Kikii

  OdgovoriIzbriši
 3. Koja korist od takve Pričesti, kad znamo da se protivi Kristovim riječima i djelu?! Negiraju i mijenjaju ono što je zapisano od samog Gospodina! Sveti Ivan, Papa Pio IX je naglasio, što će biti sa onima koji žele mijenjati Kristov nauk! I opet iz Njemačkih redova se širi hereza, kao što je tragičnu nesreću učinio i Martin Luther! Ne dajte Narode da vas vode slijepci, Imate Pisma, čitajte, proučavajte... "Njihova djela će ih odati " BB!

  OdgovoriIzbriši
 4. I dođe mi Riječ : ,, Ovaj me narod štuje usnama , a srce mu je daleko od mene . Uzalud misli da me štuje dok naučava kao moju nauku zapovijedi ljudske . Licemjeri . " Mt15,9 Robelar

  OdgovoriIzbriši
 5. Svetogrđe i u pojedinim slučajevima ostaje svetogrđe.

  Kikii

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)