četvrtak, 22. listopada 2015.

Kardinal Cañizares: ,,Invazija useljenika"
Kardinal Antonio Cañizares iz Valencije upozorava na ,,invaziju useljenika" koji bi se po njegovu mišljenju mogli pokazati kao ,,trojanski konj". Političari u Španjolskoj javno vrijeđaju Kardinala zbog ove izjave da je ,,ekstremni desničar" i ,,rasist". Predbacuju mu da je u proturječju s papom Franjom i njegovim stavovima s obzirom na problematiku nekontroliranog useljavanja. 

Podsjetimo: kardinal Cañizares bio je pročelnikom Kongregacije za bogoštovlje i sakramentalnu stegu tijekom pontifikata Benedikta XVI. Bio je jedan od najjačih promicatelja reforme reforme. Zalagao se za uvođenje reda u liturgiju i više puta je javno celebrirao tradicionalnu svetu Misu. Ujedno je jedna od prvih žrtava čistke takozvanih ,,ratzingerovaca" u Kuriji. Uklonjen je i vraćen u Španjolsku kao nadbiskup Valencije. 

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)