subota, 10. listopada 2015.

Kardinal Kasper protivnike naziva fundamentalistima
Kardinal Walter Kasper je se već počeo služiti neteološkim argumentima kako bi progurao svoje teorije o braku i obitelji: Sada vrijeđa svoje protivnike da su ,,fundamentalisti". 

U jednom intervjuu za talijanski dnevnik Corriere della Sera kardinal Kasper tvrdi da neki uzimaju pojedinačne odlomke iz Biblije kako bi opravdali svoje stavove. 

Tu čovjek može samo odmahnuti glavom. 

Kardinal Kasper očito svoje kritičare ne doživljava ozbiljno: već je otprilike 17 kardinala u dugim izjavama objasnilo zašto su njegove teze glede Pričesti za rastavljene ponovno civilno oženjene pogrješne i proturječe katoličkom nauku. Više nadbiskupa, biskupa i poznatih teologa je isto tako u dugim i detaljnim raspravama dalo izjave. Više puta je dobio poštu od Kongregacije za nauk vjere o ovoj temi! 

Na ove odgovore njemački kardinal dosada nije uzvratio. Na primjedbe protiv njegovih teza koje on sam pak drži genijalnima, posve je ravnodušan. Kardinal Kasper time pokazuje zapanjujuću tvrdoglavost i krutost. 

Sada traži pribježište u napadu na protivnike i tvrdi da su njegovi protivnici fundamentalisti. 

Kardinal Kasper jako dobro zna da riječ ,,fundamentalizam" ima negativan prizvuk i da se u pravilu porabi onda kada se nekoga javno želi posve diskreditirati. 

Nijedan ozbiljan sugovornik stoga ne upotrebljava olako ovaj pojam. 

K tome, papa Franjo je molio sudionike Sinode da postupaju bratski jedni s drugima. 

Kardinal Kasper, koji stalno govori o milosrđu i o tome je čak napisao i jednu knjigu, očito želi samo progurati svoje teze. 

Dnevnik Corriere della Sera označava kardinala Kaspera ,,orijentacijskom točkom katolika koji želi reforme"

Na određen način ove novine i imaju pravo: liberalni katolicizam zbilja nema argumente jer on u biti teži za dekonstrukcijom katoličkog Učiteljstva. 

Liberalni katolici žele dakle u konačnici ukinuti katoličko Učiteljstvo. Budući da trebaju pristalice za provođenje svojih ciljeva, oni formuliraju teze (strogo uzevši su to sofizmi) koje dobro zvuče ljudima koji su udaljeni od Crkve. Samo kod ovih te kod naivnih i ,,progresivnih" katolika koji žele reforme oni nailaze na prihvaćanje. Stoga s vremenom sve više prilagođavaju svoje stavove modernom duhu vremena. Budući da je zakazala njihova strategija argumentiranja, idu za tim da dokrajče svoje protivnike, primjerice nazivajući ih fundamentalistima. 

Izvor: mathias-von-gersdorff.blogspot.com 

3 komentara:

 1. Ova Sinoda potiče na promišljanje sedmerostrukog "jao" (Mt 23, 13-22). Ili si Kristov, ili to ipak - nisi...Mislim da bi pravi vjernici trebali više moliti za ova visoka duhovna zvanja, čitajući znakove vremena...Isus nam je dao i osam blaženstava...

  Božji blagoslov, laik

  OdgovoriIzbriši
 2. Mislim da je svima onima koji imaju zdrav razum i moć prosuđivanja jasno da je ova Sinoda samo predstava za javnost i da će na kraju modernistička struja pod vodstvom Franje progurati svetogrdne promjene u cilju rušenja Sakramenata a potom i Euharistije kao konačnog cilja. To će u početku biti obrazloženo kao novi iskorak i otvaranje prema onima koji nisu pod okriljem Crkve i kao čin milosrđa prama različitima. Ono što je najstravičnije nestat će u potpunosti poziv na kajanje za učinjenje grijehe jer će sve biti dopušteno uz obrazloženje da je Bog milosrdan i da ljubi sve. Korak po korak Crkva Božja će biti opustošena do neprepoznatljivosti i u toj i takvoj crkvi Gospodina neće biti više. Doći će do raskola i oni koji ljube Boga napustiti će takvu crkvu a oni koji budu zavedeni ostati će u toj crkvi ali se neće klanjati Bogu nego vragu.Zvonimir

  OdgovoriIzbriši
 3. Koliko ono sudionika!!!???... A da u samo jednom od njih ima doista vjere, (o ljubavi neću ni govoriti, jer do nje nisu ni došli), napustio bi ovu sinodu i zatvorio se u svoju sobicu. I molio, molio, molio... i plakao. Tek tada bi doista dobio, ono što mu je potrebno, da vodi stado koje mu je povjereno. Ako čovjek odlučno ne krene uskim putem, ništa mu ne koristi što ide uskom stazom, ako svako malo žalostan gleda na široki put. Svaki čovjek od Boga Oca dobio je slobodnu volju na dar. Jer se čovjek olako odriče tog dara, postoji manjina koja manipulira većinom. Tko i malo razuma ima mogao bi vidjeti da se oni ne bore za one koji su im povjereni, već za svoje vlastite pozicije i interese. Od ovoga nikomu koristi. Samo šteta za štetom. A to je i bila namjera Božijeg neprijatelja. I tom neprijatelju i mi sami koristimo ako se uzrujavamo i žalostimo zbog svega ovoga. Onaj tko vjeruje da je Bog Gospodar nad gospodarima, niti sluša, niti brine za tamo kojekakve rasprave. On zna upravo onoliko koliko mu je potrebno i ne uznemiruje se. Njegov Gospodar je Moćan i bdi nad njim, svakog trenutka i svake sekunde! Vječna je Slava Njegova! Ali treba se znati nanovo roditi u Duhu. A samo oholost nas u tome priječi! Lj

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)