ponedjeljak, 19. listopada 2015.

Mathias von Gersdorff: ,,Je li njemačko izaslanstvo na Sinodi u službi seksualne revolucije?" ,,U sredini je velika skupina neodlučnih" - Zar su Hrvati među njima?
Tijekom drugog tjedna Obiteljske Sinode (5.-25. listopada) raspravljalo se o kontroverznim temama Pričesti za rastavljene ponovno oženjene, homoseksualnosti itd. 

Mnogi sinodski oci izrekli su svoje mišljenje o ovim temama. Po oštrini izjava i stavova obiju strana postalo je jasno da je pukotina koja presijeca Sinodu sve šira. 

U međuvremenu se može govoriti o pravoj polarizaciji: na jednoj strani stoje progresisti koji sve jasnije izriču da žele izmijeniti crkveni nauk o ženidbi i spolnosti. Najprofiliraniji u ovoj skupini su trenutačno izaslanici Njemačke biskupske konferencije i čikaški nadbiskup Blase Cupich. 

Na jednoj strani su konzervativni oci koji brane katolički nauk, a time i vjeru. Najvažniji predstavnici ove druge skupine su iz Istočne Europe - poglavito Poljaci - te afrikanci. 

U sredini je velika skupina neodlučnih. (Zar Hrvati u ovoj stvari mogu biti neodlučni? - napomena prevoditelja) 

U međuvremenu je broj očitovanja, izjava, različitih pogleda, načina pristupa i prijedloga toliko velik da čovjek jedva može imati pregled. No jedna stvar se može ustvrditi: Crta razdvajanja različitih frakcija na Sinodi je vlastiti stav prema seksualnoj revoluciji sukladno maksimama šezdesetosmaških pokreta. 

Nažalost u ovoj točci prednjači njemačka delegacija: u bitnome oni traže prihvaćanje seksualne revolucije od Katoličke Crkve. Konkretno to znači prihvaćanje izvanbračnih partnerstava. Prihvaćanje civilnog drugog braka. Prihvaćanje homoseksualnih odnosa. Posljednjih dana se kardinal Marx (ponovno) založio za pripuštanje rastavljenih civilno oženjenih Pričesti. Biskup Bode želi da se naglase dobre strane ,,divljih brakova". Homoseksualnost se mora iznova vrednovati i dati joj se mjesto. 

Trebaju li nam crkvene vlasti koje daju takve izjave? Možemo to dobiti puno jeftinije, i to za 1, 80 eura. Toliko stoji primjerak časopisa za mlade ,,Bravo"

Po ovoj cijeni Marx & Co žele jeftino prodati katolički nauk o braku i spolnosti. 

Komentar: Je li Hrvatska prvi put u povijesti pala? 

,,Doista, prijevarni su visovi, graja po brdima. Odista, u Gospodinu, Bogu našemu, spasenje je Izraelovo! Baal je proždro trud naših otaca još od mladosti naše: ovce njihove i goveda, njihove kćeri i sinove. Lezimo u sramotu svoju, nek' nas pokrije ruglo naše! Jer Gospodinu Bogu svome, sagriješismo mi i oci naši, od mladosti svoje do dana današnjeg, i ne slušamo glasa Gospodina, Boga svojega." (Izaija 3, 23-25) 

Jesu li ove riječi upravljene baš nama danas? Je li Hrvatska šaptom pala na Sinodi? Hoćemo li se mi Hrvati osramotiti pred poviješću? 

Od nesvrstanosti između prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg zasjedanja, zabadanja glave u pijesak i ignoriranja opasnosti (uz brigu da se ne bi nigdje celebrirala stara Misa) do navodne neodlučnosti na ovogodišnjem zasjedanju Sinode? 

Predugo su njemački progresizam, germaničari, rahnerovci, küngovci, teolozi oslobođenja i samoupravljanja te ostali bjelosvjetski opsjenari iznutra nagrizali nekoć živo stablo vjere. 

Što li u mjesecima velike pomutnje koji su pred nama još predstoji našem jadnom narodu - među prijateljima Božjim obljubljenom, a među neprijateljima Božjim omraženom zbog svoje vjernosti crkvenom nauku, Crkvi i vječnom Rimu?! 

1 komentar:

  1. Tragično. Vidjet ćemo po njihovim izjavama kada se vrate: uz biskupa Škvorčevića sudjeluje i biskup Tomo Vukšić iz BiH.

    Kikii

    OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)