ponedjeljak, 12. listopada 2015.

Nadbiskup Accre na Sinodi: Poštujte Afriku - ne želimo dženderističku agendu!


Palmer-Buckle, Younan, Menichelli, Lombardi

(Rim) Prije nekoliko dana je na konferenciji za tisak dok je Obiteljska sinoda još zasjedala nadbiskup Gabriel Charles Palmer-Buckle iz Accre (Gana) pozvao europske države da poštuju suverenost afričkih država. 

Razlog za ovaj poziv su pokušaji mnogih europskih država da u Africi proguraju dženderističku i homoseksualnu agendu. 

Konkretno je Palmer-Buckle spomenuo Ujedinjeno Kraljevstvo koje financijsku pomoć u budućnosti čini ovisnom o uvođenju homoseksualne agende. 

Nadalje je nadbiskup Palmer-Buckle naglasio da se afrički katolički biskupi posve zalažu za katolički nauk s obzirom na brak, obitelj i spolnost. 

Na pitanje nastupa li Afrika na Sinodi kao kontinent koji ,,blokira reforme" - kao primjerice Pričest za rastavljene ponovno oženjene - Palmer-Buckle je odgovorio: ,,Mi ne dolazimo kao oni koji blokiraju, no ipak nećemo dopustiti da se naša gledišta stave pod posudu." 

Općenito je nadbiskup Accre nastupio s velikom sigurnošću i karakterom. Naglasio je da je Afrika kontinent na kojemu trenutačno Katolička Crkva najbrže raste. 

Istodobno se požalio da mnogi mediji guraju u prvi plan ,,zapadne teme", a o Africi izvješćuju isključivo negativno. 

nadbiskup Gabriel Charles Palmer-Buckle


Izvor: mathias-von-gersdorff.blogspot.com 

1 komentar:

  1. Raskršćanjenu Europu treba biti sramota! Dok se u Europi ljudi stide svoje kršćanske baštine, a upravo je Europa kolijevka kršćanstva, dotle narodi koji su nedavno izišli iz poganstva herojski svjedoče vjeru!
    Osim toga, ja u ovim izjavama vidim rukopis mons.Lefebvrea. Znamo koliko je on učinio Afriku, koliko je ljubio Afriku i Afrika njega.
    Zanimljivo bi bilo znati koliko su afrički biskupi od suspenzije 1976. i ekskomunikacije 1988. pratili rasprave Econea i Kurije. Ne bi me začudilo da su potajno slijedili Monsinjora, i u manjim skupinama javno iznosili svoju podršku njegovoj borbi za Crkvu.

    Kikii

    OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)