srijeda, 21. listopada 2015.

Njemačka jezična skupina službeno se izolira od Sinode
U današnjoj izjavi njemačka jezična skupina na Obiteljskoj sinodi čiji je moderator kardinal Christoph Schönborn objavljuje da se želi odlučno distancirati od katoličkih sinodskih otaca. Konkretna imena nisu spomenuli: 

,,S velikom potresenošću i tugom primili smo otvorene izjave pojedinih sinodskih otaca o osobama, sadržaju i tijeku Sinode. To proturječi duhu zajedničkog hoda, duhu Sinode i njezinim elementarnim pravilima. Porabljene slike i usporedbe nisu samo paušalne i krive, nego i uvredljive. Odlučno se distanciramo."

[Update] ,,Zanimljivo da je njemačka jezična skupina započela svoje izvješće s oštrom kritikom izlaganja nekih sinodalnih otaca na račun kardinala Kaspera, koji je bio osobno pogođen nekim izjavama. Kardinal Marx se nije ustručavao imenovati kardinala George Pella glavnim krivcem. Naime, pogodio ih je najviše Pellov komentar kako je ova bitka u stvari stari obračun između Ratzingera i Kaspera, te da su liberali pod vodstvom Kaspera uvidjeli svoju priliku da, nakon umirovljenja pape Benedikta, pokušaju ponovno progurati svoje stare ideje na površinu."

Opširnije na blogu Quo vadis Croatia


Izvor: gloria.tv; Radio Vatikan; Quo vadis Croatia 

3 komentara:

 1. Bože dragi koja pomutnja!
  Još ove vijesti da Papa ima tumor na mozgu što uporno i nakon što je to Vatikan demantirao proširuje talijanski tisak.
  Molimo se za svetu Crkvu!

  Kikii

  OdgovoriIzbriši
 2. Jel su i naši u toj jezičnoj skupini?

  Zvone

  OdgovoriIzbriši
 3. Blog Quo vadis Croatia donosi pojašnjenje: bio je to kardinal Pell koji je "povrijedio" Nijemce:

  http://www.quovadiscroatia.com/kardinal-pell-rastuzio-njemacke-biskupe/

  Kikii

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)