nedjelja, 25. listopada 2015.

Objavljen zaključni dokument SinodeDonosimo članak objavljen sinoć na blogu Adelantelafe. Budući da je za prosudbu zaključnog dokumenta potrebno dosta vremena, objavit ćemo nekoliko mišljenja koja se ne slažu u svim točkama. Riječ je o katkad dosta emotivnim prvim reakcijama. Situacija će se izbistriti u sljedećim danima. 

Ovi članci ne donose nužno mišljenje Uredništva ovoga bloga. 


Sadrži li zaključni dokument Sinode skrivenu tempiranu bombu o temi ,,rastavljenih ponovno oženjenih"


Ako se ,,Familiaris consortio" ne može opozvati, onda će se iskriviti 


Zaključni dokument Sinode već je dostupan na talijanskome. 


Očekuje se da će se zaključni dokument Sinode večeras (u subotu) objaviti u Rimu. Ne zna se hoće li to biti samo na talijanskome ili će biti na raspolaganju prijevodi u isto vrijeme. Kad se objavi dokument, potrudit ćemo se objaviti dotične paragrafe. 

No već imamo predodžbu o njegovu sadržaju zahvaljujući službenoj tiskovnoj konferenciji Vatikana gdje su govorili kardinali Schönborn i Damasceno Assis. 

Može se reći da su ova dva kardinala više ili manje iz progresističkog tabora i u interesu im je iskriviti i falsificirati predstavljanje zaključnog izvješća. Naš odgovor je da ako se može tumačiti i heterodoksno, tada imamo važan problem, uključujući da prvo čitanje ne daje dojam da je neprijateljski raspoložen prema pravovjerju. Već smo vidjeli da se to dogodilo s ,,Instrumentum-om laboris" Sinode koji je u trenutku svojeg proglašenja široko hvaljen kao ,,konzervativan dokument", samo stoga što su se progresističke tempirane bombe pokazale vidljivima pomnjivijim čitanjem teksta. 

Ovdje donosimo tweetove Francisa X Rocca koji nam kazuju da je kardinal Schönborn potvrdio da se zaključni dokument na ,,neizravan način" odnosi na pitanje rastavljenih ponovno civilno vjenčanih.
Izvor: blog Adelantelafe

1 komentar:

  1. Dosta hrabrih biskupa i kardinala je obilježilo ovu Sinodu. Modernisti, kasperovci i ostali su se itekako iznenadili. Njihova izopačenost je pregnjusna da bi je se prihvatilo.
    No opet mislim da bi dokument zbilja mogao imati tempirane bombe ili nešto slično: liberali ovo nisu očekivali, ali se neće tek tako povući. Marx i slični raspolažu milijunima eura koje im daju masonske vlade preko crkvenih poreza i sl. - za te šolde valja nešto i učiniti.

    Kikii

    OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)