četvrtak, 29. listopada 2015.

Relatio finalis negdje na ničijoj zemlji


Pater Stefan Frey, poglavar
Austrijskog distrikta FSSPX-a

(Austrija) Poglavar Austrijskog distrikta Svećeničkog bratstva sv. Pija X., pater Stefan Frey označio je Zaključni dokument (Relatio finalis) obiteljske Sinode koja je u listopadu zasjedala u Rimu trijumfom dvoznačnosti. Niti slijedi volju radikalnih krugova, a niti potvrđuje nauk, ustvrdio je Frey koji smješta ovaj dokument ,,negdje na ničijoj zemlji između naviještanja zapovijedî i prilagodbe duhu vremena"

Komentar: Već smo kod prvog izvješća o ishodu Sinode najavili da ćemo objaviti nekoliko priloga različitih autora o ishodu Sinode koji se međusobno ne slažu. Tu se već vidjelo da će prosudba Sinode biti šarolika - razlog su upravo kompromisi koji su doneseni kako bi se Zaključno izvješće izglasalo. Zahvaljujemo pateru Freyu za jasnoću stava i posve se priključujemo njegovoj prosudbi Sinode o obitelji. 

1 komentar:

  1. Relatio finalis je isto toliko opasan dokument kao i dokumenti II.vatikanskog sabora. Gadecki, Pell, Afrikanci su se borili ko lavovi, ali na kraju su se morali prihvatiti kompromisi.
    Sada će se zanemarivati sve ono gdje se spominje katolički nauk i potvrđuju pravovjerni stavovi, a naglašavat će se ona mjesta u koja su unesene dvoznačnosti. Kada to spojimo s djelovanjem duha koji će donijeti duh dvaju motuproprija koji na neki način uvode katoličku rastavu, onda će ishod svega biti strašan! Imat ćemo sada uz duh Koncila i duh Sinode, sinodalnost i decentralizaciju...sada slijedi i Asiz IV, po svemu sudeći, te ostala iznenađenja godine milosrđa.
    Samo nas Majka Božja Fatimska može spasiti!

    Kikii

    OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)