srijeda, 21. listopada 2015.

Samo smicalice i varke: igraju li Marx & Co da dobiju na vremenu?
Da njemačka jezična skupina igra nekakvu igru najavljivao je i ovaj Gersdorffov članak koji je objavljen jučer 20. listopada. No Poznanjski nadbiskup Gadecki, nepokolebljiv u obrani katoličkog nauka o braku i spolnosti, ne da se obmanuti. Je li ovo današnje distanciranje i izoliranje od sinodskih otaca promjena strategije, još ne možemo znati. Radi boljeg uvida u manevre progresističkog tabora objavljujemo ovaj članak. 

U posljednjem tjednu zasjedanja Obiteljske sinode progresistički tabor se pojačano trudi ostaviti utisak da ne teži za promjenama crkvenog nauka. 

I doista su berlinski nadbiskup Heiner Koch i biskup Franz-Josef Bode iz Osnabrücka u jučerašnjim (20. listopada) intervjuima (s obzirom na njihova uvjerenja i držanje!) htjeli ispasti naglašeno umjereni i smiruju nade za velikim promjenama kod kontroverznih tema. 

Ovaj stil je zapanjujući jer su kardinal Marx, nadbiskup Koch i biskup Bode vrlo jasno iznijeli svoja stajališta o Pričesti za rastavljene ponovno oženjene, izvanbračna partnerstva itd. 

Stanislaw Gadecki, poznanjski nadbiskup, predsjednik Poljske biskupske konferencije i trenutačno najvažnija osoba konzervativnog tabora na Sinodi drži ove postupke čistom varkom. 

S velikom vjerojatnošću Gadecki ima pravo. Već duže vremena njemački liberalni katolicizam tvrdi da je Sinoda tek početak korjenite revolucije unutar Crkve. 

Nakon Sinode bi liberalni biskupi mogli pokušati progurati na svoju ruku reforme koje nisu uspjeli postići na Sinodi. Stoga tako uporno zahtijevaju više autonomije na razini biskupskih konferencija. Nejasno i višeznačno zaključno izvješće Sinode bi bilo od pomoći progresističkim biskupima: oni bi dokument interpretirali po svojoj volji. 

Konkretno bi za Njemačku time bio pripravljen put prema nacionalnoj Crkvi koja će sama sebi sklepati svoje Učiteljstvo. 


Izvor: mathias-von-gersdorff.blogspot.com

3 komentara:

  1. Sv. Ivan Pavao II može biti ponosan na svoje biskupe za razliku od Sv. Alojzija Stepinca koji se sigurno crveni od stida pred Gospodinom kad vidi kako se ponašaju naši biskupi u obrani Božjeg Nauka. Modernisti imaju podršku od strane Franje i ovo je sada samo predstava za javnost. Oni će sa svojim vođom korak po korak izobličiti Božji Nauk. Njihov je cilj, sad ću biti potpuno otvoren, rušenje Euharistije u konačnici, da bi se otvorila vrata antikristu jer dok je Gospodin prisutan u Euharistiji antikrist ne može ni primirisati blizu Crkve. Zvonimir.

    OdgovoriIzbriši
  2. Slažem se potpuno sa Zvonimirom!

    OdgovoriIzbriši
  3. I ja se slažem. Osim u jednom. Na Nebu postoji samo jedna nacija. Nacija ljubavi, istine i pravednosti. Kula Babilonska je građena na zemlji!Lj

    OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)