ponedjeljak, 19. listopada 2015.

Sinoda: polarizacija se pooštrava / Gadecki zvoni na uzbunu
Stanislaw Gadecki, poznanjski nadbiskup i predsjednik Poljske biskupske konferencije u subotu je (17. listopada 2015.) u sinodskoj dvorani ispred svih sudionika otvoreno govorio o napadu na katolički nauk o braku i spolnosti. 

Mnogi doduše kažu da ne žele mijenjati nauk, no u stvarnosti teže upravo za tim, rekao je Gadecki. 

Prijedlozi za izmjenu sakramentalnog reda u stvarnosti su pokušaji dokidanja nauka uvodeći promjene ,,na mala vrata"

Govor Poznanjskog nadbiskupa od velikog je značaja jer su dosada takvi prijekori iznošeni dosta oprezno. K tome, poljski izaslanici mogu računati s potporom svih istočnoeuropskih sudionika na Sinodi. 

Prijedlog njemačke delegacije da se ,,partikularnim Crkvama" (misli se dakako na biskupske konferencije) dopusti više autonomije u doktrinarnim pitanjima, oštro je kritizirao kardinal Raymond Burke za LifeSiteNews. 

Crkva mora naviještati istinu, a ona nije ovisna o mjestu i vremenu, rekao je Kardinal koji pak ovaj put nije sinodski otac. 

S obzirom na bijednu situaciju njemačkog katolicizma, njemački bi prijedlog izravno doveo do stvaranja nacionalne Crkve. 

Promjene u nauku o ženidbi i novoj ulozi ,,partikularnih Crkava" trenutačno su teme o kojima se najburnije raspravlja na Sinodi. Oba pola na Sinodi - progresisti i konzervativni - svakim su danom verbalno žešći dok iznose svoje stavove. 

Izvor: mathias-von-gersdorff.blogspot.com 

1 komentar:

  1. Jeste brzi u izvješćivanju. svaka vam čast.
    Zvoni na uzbunu: triba čuvat ono što smo naučili ko dica.

    Rk

    OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)