ponedjeljak, 9. studenoga 2015.

Bez milosrđa: Franjevke Bezgrješne nakon vizitacije dobivaju papinsku komesaricu


Papinska komesarica Noris Calzavara

U svibnju 2014. godine Kongregacija za redovnike imenovala je apostolsku vizitatoricu za žensku granu Reda, za Franjevke Bezgrješne. Sestra svete Doroteje Fernanda Barbiero dobila je skupa sa svojim suradnicima zadaću vizitacije reda. Očekivalo se malo dobra. Strogi red koji ozbiljno shvaća redovnički život i katolički nauk kontrolirale su ženske osobe koje dolaze iz kulturnog miljea dženderističkih teologinja. 

Dobra vijest nakon godinu dana vizitacija: ne postoji ništa što bi se moglo iznijeti protiv mladog ženskog reda Franjevki Bezgrješne. 

Loša vijest: ipak se Red stavlja pod komesarsku upravu. 

Što im se predbacuje? ,,Nedovoljno asimilirana bogatstva Koncila" 

Jer ,,nakon pomne apostolske vizitacije", kaže se u dekretu Kongregacije za redovnike, Kongregacija je došla do zaključka da Franjevkama Bezgrješne ,,nije uspjelo bogatstva koncilskog nauka i papinskog učiteljstva koje je nakon toga uslijedilo na primjeren način asimilirati u svojem posvećenom životu i primijeniti u kontekstu svojeg apostolskog života i poslanja"

Time je opovrgnut i klevetnički članak talijanskog dnevnika Corriere della Sera od 4. studenoga koji je najnovije mjere Kongregacije za redovnike htio potkrijepiti bijednim argumentima rekla-kazala. Prljavi medijski akcionizam koji stvara jednu vrstu popratne muzike za teško miješanje Rima u život mladog reda. 

,,Zaključak priče? Čini se da nova poruka Rima redovima glasi: svejedno je bludničite li, lažete, kradete, varate, niječete vjerske istine i dogme, uništavate crkveno uređenje i potičete liturgijske zloporabe, glavno je da ne dirate Drugi vatikanski sabor i 'stečevine' pokoncilskog vremena", piše Messa in Latino


Izvor: katholisches.info 

4 komentara:

 1. Ove "stečevine" pokoncilskog vremena me podsjećaju na "tekovine" narodnooslobodilačke borbe. Slična retorika.

  Kikii

  OdgovoriIzbriši
 2. Zdravo razumski zvuči prosto nevjerojatno da velika većina kako klerika tako i laika ne vidi ništa sporno u svemu onome što se zbiva u zadnje dvije i pol godine u samom vrhu katoličke Crkve. Modernisti će nastaviti po svome i neće se obazirati na primjedbe onih koji drže do Božjeg Nauka i tradicionalnih vrijednosti. Kako je otpor njihovom svetogrđu slab gotovo nikakav za očekivati je još žešći i bestidniji napad na sve ono što je sveto, prvenstveno na Sakramente koji su im trn u oku jer dok su Sakramenti neokaljani Crkva je živa i postojana a kad se Sakramenti izobliče do neprepoznatljivosti a to će se uskoro desiti Crkve kavu smo do sada poznavali neće više biti i Ona se seli u srca od krvi i mesa onih koji će ostati vjerni Kristu i tu će biti neuništiva. Zvonimir.

  OdgovoriIzbriši
 3. prorečeno za krj. Kad dođe MAITREJA (Antikrist) ukinut će sve redovničke zajednice...baš kako je uspio neke uništiti Luther

  OdgovoriIzbriši
 4. 1. Iv 3,13Nemojte se čuditi, braćo , ako vas svijet mrzi .
  1.Iv 3 , 10 Djeca Božja i djeca đavolska poznaju se po ovome : tko god ne čini što je pravedno i tko ne ljubi svoga brata , nije od Boga .
  1. Pt 4,12 Prestanite se čuditi , ljubljeni - kao da vam se što neobično događa - požaru koji bijesni među vama da vas iskuša ! 12 Naprotiv , radujte se što ste dionici u Kristovim patnjama , da se mognete radovati i veseliti i u čas kad se objavi njegova slava ! Blago vama ako vam se izruguju radi Kristova imena , jer tada Duh slave , Duh Božji , počiva na vama ! 13 Nitko od vas neka ne trpi kao ubojica ili kao lopov , kao zločinac ili kao onaj koji se miješa u tuđe poslove ! Ali , ako trpi kao kršćanin , neka se ne stidi , već neka hvali Boga tim imenom , jer je vrijeme da počne sud s kućom Božjom ! A ako dakle počinje s nama , kakav će biti svršetak onih koji se ne pokoravaju Božjoj Radosnoj vijesti ? 18 I,, ako se dakle pravednik jedva spasava , gdje će se pokazati bezbožnik i grešnik "? 19 Zato neka i oni koji trpe prema volji Božjoj , preporuče svoje duše dobrim djelima vjernomu Stvoritelju ! Robelar

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)